Opći uvjeti 3.dio (prodaja)

I. Djelokrug

1. Naše isporuke i usluge prema našim kupcima na osnovu narudžbi u poduzeću Alos d.o.o., odnosno u našoj Internet-trgovini na web-stranici https://www.libri.hr (u nastavku „libri.hr“) izvršavaju se isključivo na osnovu ovih Općih uvjeta prodaje u svojem važećem izdanju. Kod narudžbe oni postaju sastavni dio ugovora.

2. Ovdje opisani Opći uvjeti prodaje vrijede za prodaju novih i rabljenih knjiga (u nastavku „knjige“).

3. Ovdje opisani Opći uvjeti prodaje reguliraju odnos sa potrošačima, poštujući Zakon o Zaštiti potrošača Republike Hrvatske

4. Sa zaključkom svake prodaje, kupac se izjašnjava suglasnim sa trenutno važećim Općim uvjetima prodaje.

II. Ponuda, Ugovor

Ponude na našoj web-stranici libri.hr nisu obvezujuće, nego trebaju biti shvaćene kao poziv kupcu, da prema nama izađe sa ugovornom ponudom. Slanjem narudžbe kupac izlazi prema nama sa kupovnom ponudom naručenih knjiga. Odmah nakon primitka narudžbe, kupcu šaljemo potvrdu o primitku narudžbe, koja ne predstavlja prihvaćanje ponude. Naše prihvaćanje ponude potvrđujemo slanjem obavijesti o dostavi pošiljke putem elektronske pošte. Kupoprodajni ugovor se ostvaruje tek prihvaćanjem ponude.

III. Upute za opoziv

Pravo na opoziv

U roku od četrnaest dana imate pravo na opoziv bez navođenja razloga.

Pravo na opoziv iznosi četrnaest dana od dana kada Vi ili neka od Vas imenovana treća osoba ili osobe, a koja nije dostavljač, zaprimi ili zaprime posljednju knjigu u svoj posjed.

Da bi ostvarili pravo na opoziv, morate nas nedvojbeno izjavom obavijestiti o Vašoj odluci (n.p. putem pisma poslanog poštom ili elektronskom poštom), i to na adresu poduzeća Alos d.o.o. (libri.hr), Zakučac 10c, 21310 Omiš, mail: kontakt@libri.hr.

Kako bi poštivali rok za pravo na opoziv, dovoljno je da nas prije isteka roka o pravu na opoziv obavijestite da ste u postupku korištenja prava na opoziv.

Posljedice opoziva

Ukoliko iskoristite pravo na opoziv, dužni smo Vam vratiti sva plaćanja, koja smo primili od Vas, uključujući troškove dostave (iznimno dodatnih troškova, koji su nastali, ukoliko ste drugu vrstu dostave željeli, koja nije naša uobičajeno ponuđena i povoljna dostava), i to najkasnije u roku od četrnaest dana, od dana kada smo zaprimili obavijest o opozivu. Kod povrata sredstava radi opoziva, koristimo isti način plaćanja, koje ste koristili Vi pri prvobitnom plaćanju, osim ako s Vama ugovorimo neki drugi način plaćanja; u oba slučaja Vam nećemo uračunati dodatne troškove transakcije. Povrat sredstava možemo odbiti do ponovnog primitka vraćenih knjiga ili do valjanog dokaza o povratu pošiljke, ovisno o tome što prije nastupiti.

Knjige morate vratiti odmah, ali najkasnije u roku četrnaest dana od dana kada ste nas obavijestili o opozivu, i to na istu adresu sa koje ste primili pošiljku (Alos d.o.o. (libri.hr), Zakučac 10c, 21310 Omiš). Rok se smatra poštovan, ukoliko ste knjige poslali prije isteka četrnaest dana. Neposredne troškove povrata knjiga snosite Vi. Dužni ste nadoknaditi možebitni gubitak vrijednosti vraćenih knjiga, ako je nastao pri Vašem neadekvatnom rukovanju kod primitka i provjere.

IV. Cijene, troškovi dostave, dostava

1. U naše cijene su uračunati svi zakonski porezi (PDV, porez na maržu) i troškovi pakiranja. Nisu uračunati troškovi dostave, koji se zasebno naplaćuju prema prikazu na web-stranicama libri.hr.

2. Dostupne knjige šaljemo (predajom dostavnoj službi) nakon primitka Vaše narudžbe, ali ne prije primitka cjelokupne prodajne cijene uključujući dostavnih troškova. Iz ovog izuzeta su plaćanja putem pouzeća. Način i put dostave isključivo mi organiziramo. Za kašnjenja uzrokovana od strane dostavne službe ne odgovaramo.

3. Nakon primitka pošiljke, odgovornost za nehotični nestanak ili nehotično pogoršanje stanja poslanih knjiga, prelazi na kupca. Ukoliko se knjige pri dostavi izgube ili oštete, kupac ih nije dužan platiti.

V. Uvjeti plaćanja

Knjige isporučujemo isključivo prema načinima plaćanja, koje su navedene na web-stranicama libri.hr.

VI. Primijenjeno pravo

Ugovori koji su zaključeni između web-stranice libri.hr, odnosno poduzeća Alos, s jedne strane, te kupca s druge strane, podliježu zakonskim pravima Republike Hrvatske.