Opći uvjeti 1.dio

I. Kontakt podaci

Alos d.o.o.
Zakučac 10c
21310 Omiš
 
 
OIB: 50231228536
MB: 060219730
IBAN: HR1624020061100518478
 

II. Načini plaćanja

Postoje tri načina plaćanja za sve narudžbe na libri.hrCijena je ista za sve oblike plaćanja!

Dostupni načini plaćanja:

1. Pouzećem (plaćanje gotovinom prilikom dostave)
2. Karticom (plaćanje kreditnom ili debitnom karticom)
3. Virmanom (plaćanje općom uplatnicom ili internet bankarstvom)

Način plaćanja odabirete prilikom zaključivanja kupovne košarice sa knjigama.

Plaćanje pouzećem

Plaćanje pouzećem podrazumjeva plaćanje gotovinom dostavljaču prilikom dostave paketa. Molimo da imate pripremljen novac prilikom dostave da se dostavljač ne mora naknadno vraćati na Vašu adresu.

U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke u poštanskom sandučiću i moguće je dogovoriti novo vrijeme dostave.

Plaćanje karticama

Na libri.hr web shopu moguće je platiti narudžbu kreditnim i debitnim karticama.

Prihvaćamo sve vodeće kreditne kartice:

* American Express
* MasterCard
* Visa
* Diners
* Maestro

American Express MasterCard Maestro Visa Diners

Ukoliko sustav odbije karticu, pokušajte selektirati drugi način plaćanja.

Plaćanje virmanom

Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju e-mail adresu ćete dobiti ponudu sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu zatim možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune - putem banke, pošte, Fine ili sl. Ako ste odabrali ovaj način plaćanja, paket s naručenim proizvodima šaljemo čim evidentiramo uplatu na našem računu.

III. Izjava o sigurnosti

T-Com Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).

      
   

IV. Izjava o privatnosti

Alos d.o.o se obvezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Alos d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

V. Zaštita privatnosti

Alos d.o.o. smatra Vašu privatnost svojim prioritetom. Kao posjetitelj libri.hr internet trgovine prihvaćate postupke i mjere zaštite privatnosti navedene u ovoj Zaštiti privatnosti. libri.hr internet trgovina vlasništvo je tvrtke Alos d.o.o. koja je odgovorna za sigurnost kupnje preko interneta i zaštite Vaše privatnosti.

VI. Osobni podaci

Zaštita privatnosti opisuje kako Alos d.o.o. postupa s Vašim osobnim podacima koje zaprimi tijekom korištenja internet trgovine. Pod osobnim podacima smatraju se Vaši identifikacijski podaci: ime i prezime, e-mail adresa, kućna adresa i broj telefona, odnosno podaci koji inače nisu javno dostupni, a za koje Alos d.o.o. sazna tijekom Vašeg korištenja libri.hr internet trgovine. Alos d.o.o. se obvezuje da će Vaše osobne podatke koristiti samo u identifikacijske svrhe pri korištenju libri.hr internet trgovine, kako bi Vam omogućila korištenje svih opcija koje one pružaju. Alos d.o.o. će Vaše osobne podatke čuvati u tajnosti, te ih neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez Vaše prethodne suglasnosti.

VII. Elektronska komunikacija

Posjećivanjem stranica libri.hr internet trgovine komunicirate elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su Vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

VIII. Izmjene uvjeta kupovine

Alos d.o.o. zadržava pravo mijenjati i ažurirati ove Opće uvjete. Svaka izmjena Općih uvjeta bit će objavljena na stranicama libri.hr internet trgovine.

IX. Uvjeti dostave i rok isporuke

Dostavu narudžbe vrši dostavna služba sa kojom poduzeće Alos d.o.o. (libri.hr) ima ugovor o suradnji u trenutku isporuke. Dostava se obavlja prema uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi. Ukoliko se narudžba koja je upućena naručitelju vrati poduzeću Alos d.o.o. (libri.hr) jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, naručitelj će o tome biti obaviješten e-mailom ili telefonom, te će mu se najkasnije u roku od tri dana ponovo pokušati dostaviti narudžbu. Ukoliko se i nakon drugog pokušaja ne uspije izvršiti dostavu, narudžba će biti stornirana.

Alos d.o.o. (libri.hr) ne odgovara naručitelju za manja oštećenja ili nedostatke na isporučenim proizvodima, koja su nastala kao posljedica dostave putem dostavne službe, ako oštećenja ili nedostatci ne utječu na osnovna svojstva i uporabljivost proizvoda.

Rok isporuke za područje Republike Hrvatske iznosi 5 radnih dana, dok rok isporuke za inozemstvo iznosi 15 radnih dana. Ako ste odabrali plaćanje općom uplatnicom, internet bankarstvom ili virmanom (pravne osobe) rok isporuke počinje teći od dana primitka Vaše uplate.

Važeći cjenik dostavnih usluga i uvjete za besplatnu dostavu možete pregledati ovdje.

X. Uvjeti povrata i reklamacije (Pravo na opoziv)

U roku od četrnaest dana imate pravo povrata naručenih proizvoda bez navođenja razloga.

Više detalja o Pravu na opoziv pročitajte pod Opći uvjeti 3.dio (prodaja).

XI. Izjava o konverziji

Sva plaćanja biti će izvršena u hrvatskim kunama. Iznos za koji će biti terećena Vaša kartica se dobiva kroz konverziju cijene iz eura u hrvatske kune prema važećoj tečajnoj listi Hrvatske Narodne banke.

Prilikom naplate Vašom karticom isti se iznos pretvara u Vašu lokalnu valutu prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara.

Kao rezultat pretvaranja cijene, postoji mogućnost male razlike iznosa u odnosu na originalnu cijenu istaknutu na našoj internetskoj stranici.

Conversion statement

All payments will be effected in Croatian currency. The amount your credit card account will be charged for is obtained through the conversion of the price in Euro into Croatian kuna according to the current exchange rate of the Croatian National bank. When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations. As a result of this conversion there is a possibility of a slight difference from the original price stated in our web site.

XII. Način podnošenja prigovora potrošača

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu: Alos d.o.o., Zakučac 10c, 21310 Omiš ili na e-mail adresu: kontakt@libri.hr

Odgovor na Vaš prigovor dati ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.