Upute za pakiranje

Na koji način zapakirati pošiljku?

 

VAŽNO: Po otkupnom nalogu maksimalna težina svakog pojedinačnog paketa ne smije prelaziti 40 kg, ali Vas istovremeno molimo da do kraja iskoristite maksimalnu težinu kako bi po mogućnosti sve knjige spremili u samo jednu dovoljno veliku kartonsku kutiju.
Po otkupnom nalogu dostavljač može preuzeti samo jedan paket, prema tome Vas molimo da nas obavijestite ukoliko Vaša pošiljka prelazi maksimalnu težinu od 40 kg (otkup@libri.hr), kako bi za Vas izdali dodatni nalog za besplatno preuzimanje. Dodatne dostavne troškove koji nastanu radi prekomjerne težine snosi pošiljatelj (1,15 €/kg (8,70 kn/kg)).
 

5 savjeta kako će pošiljka stići neoštećeno do nas.

 

1. Vanjski omot

Koristite za vanjski omot neku dovoljno veliku, stabilnu i čvrstu kutiju. U prodajnim centrima ili poštanskim uredima možete povoljno kupiti kartonske kutije za slanje pošiljki. Ako imate kod kuće jedna čistu i neoštećenu kartonsku kutiju, koja je dovoljno čvrsta i velika, slobodno je upotrijebite. Savjet: pitajte u Vašoj samoposluzi dali imaju odgovarajuću kartonsku kutiju za Vas, u pravilu su susretljivi i besplatno će Vam je prepustiti.

 

2. Veličina kutije

Pazite da kutija nije prevelika u odnosu na sadržaj, tako da se knjige u njoj ne mogu pomicati i jedna drugu oštetiti. Predvidite dodatan prostor za zaštitni materijal.

 

3. Zaštita

Knjige u paketu ne bi se trebale međusobno doticati niti vanjski sloj kutije. Kao zaštitu najbolje upotrijebite zgužvane stranice starih novina ili zaštitnu foliju sa zračnim mjehurima. Koristite samo primjerene i čiste materijale za zaštitu knjiga.

 

4. Izbjegavajte prazne prostore

Na transportu Vaša pošiljka mora puno toga izdržati. Prazni prostori u paketu mogu uzrokovati da se kutija upravo na tim mjestima utisne i iskida. Popunite prazne prostore zaštitnim materijalom. Kutovi i rubovi Vašeg paketa su najosjetljiviji, zato njih posebno dobro zaštitite.

 

5. Sigurno zatvaranje paketa

Za zatvaranje najbolje koristite široku samoljepljivu traku. Zalijepite sa njom sve sastave na vrhu i dnu kutije najmanje jednom, a najbolje sve rubove dodatno oblijepite trakom. Kod teških paketa križno lijepljenje po sredini donosi dodatnu čvrstoću i sigurnost.

 

Važno upozorenje: Knjige u oštećenom ili manjkavom stanju ne otkupljujemo: to vrijedi i za knjige koje su oštećene uslijed neadekvatnog pakiranja.