Upute za pakiranje

Na koji način zapakirati pošiljku?

 

VAŽNO: Po otkupnom nalogu maksimalna težina svakog pojedinačnog paketa ne smije prelaziti 40 kg, ali Vas istovremeno molimo da do kraja iskoristite maksimalnu težinu kako bi po mogućnosti sve knjige spremili u samo jednu kartonsku kutiju.
Po otkupnom nalogu dostavljač može preuzeti samo jedan paket, prema tome Vas molimo da nas obavijestite ukoliko Vaša pošiljka prelazi maksimalnu težinu od 40 kg (otkup@libri.hr), kako bi za Vas izdali dodatni nalog za besplatno preuzimanje. Dodatne dostavne troškove koji nastanu radi prekomjerne težine snosi pošiljatelj (8,70 kn/kg).
POZOR: Ukoliko ne možete pronaći dovoljno veliku kartonsku kutiju, povežite više manjih kutija u jednu cjelinu do 40 Kg po otkupnom nalogu. Molimo da kod ovog načina pakiranja obavezno obratite pozornost da kutije budu posebno dobro povezane kako se u transportu ne bi odvojile. Za povezivanje koristite ljepljivu traku, kartonske kutije oblijepite višestruko na svim spojevima i sa svih strana. (Napomena: dodatne dostavne troškove koje eventualno nastanu radi odvajanja spojenih kutija snosi pošiljatelj!)

 

5 savjeta kako će pošiljka stići neoštećeno do nas.

 

1. Vanjski omot

Koristite za vanjski omot neku dovoljno veliku, stabilnu i čvrstu kutiju. U prodajnim centrima ili poštanskim uredima možete povoljno kupiti kartonske kutije za slanje pošiljki. Ako imate kod kuće jedna čistu i neoštećenu kartonsku kutiju, koja je dovoljno čvrsta i velika, slobodno je upotrijebite. Savjet: pitajte u Vašoj samoposluzi dali imaju odgovarajuću kartonsku kutiju za Vas, u pravilu su susretljivi i besplatno će Vam je prepustiti.

 

2. Veličina kutije

Pazite da kutija nije prevelika u odnosu na sadržaj, tako da se knjige u njoj ne mogu pomicati i jedna drugu oštetiti. Predvidite dodatan prostor za zaštitni materijal.

 

3. Zaštita

Knjige u paketu ne bi se trebale međusobno doticati niti vanjski sloj kutije. Kao zaštitu najbolje upotrijebite zgužvane stranice starih novina ili zaštitnu foliju sa zračnim mjehurima. Koristite samo primjerene i čiste materijale za zaštitu knjiga.

 

4. Izbjegavajte prazne prostore

Na transportu Vaša pošiljka mora puno toga izdržati. Prazni prostori u paketu mogu uzrokovati da se kutija upravo na tim mjestima utisne i iskida. Popunite prazne prostore zaštitnim materijalom. Kutovi i rubovi Vašeg paketa su najosjetljiviji, zato njih posebno dobro zaštitite.

 

5. Sigurno zatvaranje paketa

Za zatvaranje najbolje koristite široku samoljepljivu traku. Zalijepite sa njom sve sastave na vrhu i dnu kutije najmanje jednom, a najbolje sve rubove dodatno oblijepite trakom. Kod teških paketa križno lijepljenje po sredini donosi dodatnu čvrstoću i sigurnost.

 

Važno upozorenje: Knjige u oštećenom ili manjkavom stanju ne otkupljujemo: to vrijedi i za knjige koje su oštećene uslijed neadekvatnog pakiranja.