Gdje mogu pronaći ISBN-broj?

U pravilu se ISBN-broj nalazi na koricama ili prvim unutarnjim stranicama knjige. Isključivo otkupljujemo knjige koje su izdane za hrvatsko govorno područje i na kojima je otiskan ISBN-broj koji sadrži troznamenkasti niz 953, što je međunarodna oznaka hrvatskog tržišta.

Isključivo otkupljujemo knjige koje imaju jedan od sljedeća dva oblika ISBN-broja:

  • 13-znamenkasti ISBN (primjeri: 9789532205459, 978-953-220-545-9)
  • 10-znamenkasti ISBN (primjeri: 9532205454, 953-220-545-4)

 

ISBN-broj je potreban kako bi sa sigurnošću identificirali Vašu knjigu i odredili otkupnu cijenu, jer često izlaze identični naslovi od istih autora, ali od potpuno različitih izdavača. Bez obzira što se radi o istom naslovu, razlike u izdanjima mogu biti kvalitativno vrlo velike, od vrste uveza, debljine papira, kvalitete tiska i drugog, tako da su i cijene tih izdanja često vrlo različite.

Unesite bez razmaka ili crtica ISBN-broj sa knjige koju želite prodati u našu otkupnu tražilicu

Knjige bez valjanog ISBN-broja i koje nisu izdane za hrvatsko govorno područje ne možemo otkupiti.

Knjige koje su izdane za vrijeme Jugoslavije otkupljujemo isključivo po upitu. Potrebno je poslati deseteroznamenkaste ISBN-brojeve koji počinju sa nizom 86 na sljedeću Email-adresu: otkup@libri.hr.

NE otkupljujemo knjige koje su namijenjene za obrazovanje u osnovnim i srednjim školama kao obvezna literatura!

 

NAPOMENA: Zbog niske razine kontrole u Hrvatskoj neke su nakladničke kuće izdavale knjige pod ISBN-brojem pogrešnog formata, odnosno pod ISBN-brojem koji im nije dodijelio Hrvatski ured za ISBN - Nacionalna i Sveučilišna Knjižnica. Sustav web-stranice libri.hr je koncipiran tako, da može prepoznati isključivo ISBN-brojeve valjanog međunarodnog standarda, pa prema tome nismo u mogućnosti otkupiti knjige koje ne ispunjavaju navedene uvjete.