Vlade Dragun - Odnosi s javnošću u obrazovanju

Odnosi s javnošću u obrazovanju
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje
Izdavač Školske novine
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789531602358
ISBN10 9531602352
Godina 2010
Broj stranica 100
Format 21 cm
Prodajna cijena (Dobro stanje) 32,00 Kn Kupi

Više nijednoj organizaciji nije svejedno kako je drugi vide, kakva joj je komunikacija s drugima, uživa li povjerenje javnosti, jesu li njezini djelatnici pravodobno informirani, koliko su motivirani te kako svi ti procesi utječu na njezino poslovanje – napisao je autor u uvodu ove knjige koja je svojevrstan priručnik namijenjen u prvom radu ravnateljima, stručnim suradnicima, odgojiteljima, učiteljima i nastavnicima na svim razinama odgojno-obrazovnog sustava.
Tematika odnosa odgojno-obrazovnih ustanova i njihovih djelatnika prema raznim vrstama zaintersirane javnosti dosad u stručnoj literaturi nije zauzimala mjesto koje joj po važnosti pripada pa je stoga knjiga V. Draguna svojevrstan prvijenac na tom području.
Autorovo je polazište da su pred djelatnicima i službama za odnose s javnošću u obrazovnim institucijama svaki dan nova iskušenja i novo dokazivanje te da će stoga samo kvalitetnim, sustavnim osposobljavanjem i usavršavanjem oni moći odgovoriti izazovima komunikacijskog okružja, a time pridonijeti ostvarivanju strateških ciljeva svoje obrazovne ustanove, ujedno i opravdati svrhu svoga postojanja unutar nje.
U knjizi su poglavlja: Razvoj odnosa s javnošću, Definiranje odnosa s javnošću, Javnost, Odnosi s javnošću u odgojno-obrazovnim ustanovama, a predgovor knjizi napisao je Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje.


Iz recenzija knjige:

Knjiga Odnosi s javnošću u obrazovanju Vlade Draguna vrlo je vrijedan rad koji popunjava jednu veliku prazninu iznimno važnog društvenog područja. Autor ovom knjigom obogaćuje akademsku i društvenu zajednicu novim spoznajama i mogućnostima komuniciranja. On kroz knjigu potvrđuje klasično načelo odnosa s javnošću »kako više komunikacije čini povjerenje većim«. Upravo na tom tragu Dragun provlači ključnu poruku odnosa s javnošću, definirajući ujedno taj pojam u njegovom suvremenom značenju i u školstvu. (Prof. dr. sc. Zoran Tomić)

Jasnim izrazom, pregledno i sažeto, koristeći se relevantnom literaturom i navodeći praktične primjere, autor daje vrijednu pojmovnu i metodološku podlogu kakva je prijeko potrebna za osmišljavanje, planiranje i uspostavu učinkovitog odnosa s javnošću, kako onom iz okruženja odgojno-obrazovnih ustanova (roditelji, lokalna zajednica i mediji), tako i sa skupinama javnosti unutar samih ustanova (učitelji, učenici, stručne službe). Temelj što ga ovim radom u stručnoj literaturi postavlja Vlade Dragun korisno može poslužiti praksi naših škola, u prvom redu ravnateljima ... (Doc. dr. sc. Mladen Kvesić)

 

Do sada skoro nepoznat pojam PR sada je dobio službeno mjesto u svim sferama života, tako da nas svakodnevno izvješćuju razni glasnogovornici različitih institucija. Upravo u tom osjetljivom segmentu komunikacije sa javnošću u obrazovanju presudna je uloga osobe zadužene za PR. Kako riješiti ili amortizirati konfliktne situacije, kako prenijeti informaciju mass media i niz drugih situacija vezanih za obrazovanje, autor knjige Vlade Dragun minuciozno je razradio u svim fazama. (Prof. dr. sc. Izet Hozo)