Boris Ličina Borja - Blogosfera & sve ostalo

Blogosfera & sve ostalo
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Tehničke znanosti - Računalni programi
Izdavač Fultus
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789539560605
ISBN10 9539560608
Godina 2006
Broj stranica 150
Format 20 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Knjiga «Blogosfera & Sve ostalo» prva je knjiga o Hrvatskoj koja se bavi fenomenom bloga, ali obzirom da je jedno vezano uz drugo, ulazi i u druge teme poput građanskog novinarstva, medija danas, Weba 2.0.

Što je unutra? Pregled domaće blogosfere i servisa, izbor najboljih domaćih bogova iz 2005. i 2006., intervjui s Anderlonom, Mračnim, Zombixom, Zrinkom, Quintanom, malo o Bestseleru i Politici, medijima danas, pregled inozemnih web 2.0 siteova i još štošta.

Ozbiljne analize o blogovima autor je odlučio ostaviti stručnjacima, stoga ova knjiga predstavlja kroniku prve dvije godine blogova u nas, koje su bile poprilično zanimljive ne samo zbog povremenih afera, već i niza dosita kvalitetnih autora od kojih su neki danas i etablirani pisci.

Boris Ličina Borja profesionalno prati Internet od sredine devedesetih, a u domaću je blogosferu ušao prije dvije godine kada su se počeli pojavljivati prvi servisi u nas. Osim što je novinar koji prati blogove i sam ima jedno od popularnijih domaćih odredišta na adresi www.borja.org koje radi od 1999. godine. Osim toga, autor je ujedno i pokretač prvog hrvatskog Web 2.0 servisa na adresi www.dvanula.com.