Grupa autora - Zadivljujuće tajne prirode

Zadivljujuće tajne prirode
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Prirodne znanosti
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj Hrvoje Ptičar
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789531404532
ISBN10 9531404534
Godina 2015
Broj stranica 352
Format 28,5 cm
Prodajna cijena (Dobro stanje) 7,52 € Kupi

Jeste li kad maštali da putujete u svemir ili na dno oceana, istražujete gnijezdo kraljevskoga orla, pričate s dupinima ili se susrećete s pticom dodo?
Od mikroskopski sitnih životinjica do tsunamija, od snježne pahuljice do umiranja zvijezde, knjigaZadivljujuće tajne prirode otkrit će vam najdramatičnije trenutke i fenomene našeg planeta, a imat ćete osjećaj kao da se nalazite na mjestu događaja.
Doznat ćete kako priroda stvara, prilagođava se i mijenja, otkriti evoluciju nevjerojatnih geoloških fenomena, diviti se genijalnosti prirodnih zakona po kojima svako biće na našem planetu ima svoje mjesto i savršeno igra svoju ulogu…
Istodobno će se pred vašim očima izmjenjivati nevjerojatne priče iz života biljaka i životinja – zadivit će vas pčela koja pleše po zadanoj koreografiji, grbavi kit koji govori više jezika, neobična ljubav ribe klauna i morske
anemone te još mnogo, mnogo toga. A više od 900 fotografija i ilustracija u boji omogućit će vam da zavirite iza kulisa svijeta u kojem živimo kao nikada do sada.
Ova će knjiga biti od neprocjenjive koristi učenicima, studentima te svima koji žele razumjeti tajne i zagonetke svijeta u kojem živimo.