Žanr | Stručna literatura - Znanje - Učenje - Primijenjene znanosti - Higijena i zdravlje |
Izdavač | Primula |
Prevoditelj | - |
Vrsta uveza | Meki |
ISBN13 | 9789539660336 |
ISBN10 | 9539660335 |
Godina | 2012 |
Broj stranica | 192 |
Format | 24 cm |
Obavijest | knjiga nije dostupna Obavijesti me |
Knjiga u dobrom stanju sadrži podcrtavanja i bilješke.
Bojite li se masnoće i visokog kolesterola?
Mislite li da su crveno meso, jaja i masnoće životinjskog porijekla opasni za srce, a da su žitarice zdrava hrana? Vjerujete li da ćete smršavjeti samo ako "jedete manje i krećete se više"?
"Istine i laži o hrani" knjiga je koja preokreće naopako sve što smo do sada znali, ili vjerovali da znamo, o utjecaju prehrane na zdravlje. Ovo je prva knjiga na hrvatskom jeziku koja na cjelovit i jasan način opisuje probleme moderne prehrane te nudi jednostavna rješenja za bolje zdravlje i regulaciju tjelesne težine.
***
Anita Šupe je dipolomirala prehranu i nutricionizam na Geteborškom sveučilištu u Švedskoj. Za razliku od većine nutricionista, ne prati službene općeprihvaćene prehrambene smjernice jer kako kaže: "One nažalost nemaju znanstvene osnove, već su nesretni rezultat neutemeljenih mitova, predrasuda i komercijalnih interesa". Njezino je znanje, osim onog formalnog školskog, utemeljeno na samostalnom istraživanju stručne literature o utjecaju prehrane na zdravlje.
Autorica je bloga "Istine i laži o hrani" nastoji razotkriti uobičajene mitove i zablude o "zdravoj" i "nezdravoj" ishrani, kao i podijeliti svoja saznanja o tome kako se uz prirodnu i zdravu prehranu može doći do boljeg zdravlja i normalne tjelesne težine.