Ljerka Mintas-Hodak (ur.) - Upravno pravo

Upravno pravo
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Pravo/Pravna znanost
Izdavač Mate
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532462531
ISBN10 9532462538
Godina 2016
Broj stranica 360
Format 25 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

 

Upravno pravo je grana prava koja uređuje upravnu djelatnost, a čini je skup pravnih normi koje uređuju organizaciju uprave, područje djelovanja, postupak rada i način nadzora i odgovornosti subjekata koji obavljaju upravne poslove.

 

Knjiga Upravno pravo je namijenjena za sveučilišne i stručne preddiplomske i diplomske studije iz znanstvenog područja prava, ali i drugih znanstvenih područja. Koautori su sveučilišni profesori, predavači i profesori visokih škola te suci koji pravila radnog prava primjenjuju svakodnevno u svome radu kao drugostupanjski suci ili suci koji odlučuju o revizijama kao posljednjem pravnom lijeku u sustavu redovnih sudova.

 

Sadržaj knjige koji se prema mišljenju urednika i koautora smatra minimalnim sadržajem kojeg je potrebno usvojiti kako bi se ostvarili ishodi učenja nalazi se uokviren u kućicama na marginama stranice. Također, radi lakšeg pamćenja i prisjećanja pojedinih sadržaja i pojmova, deblje su otisnute ključne riječi ili bitni podaci koji se definiraju u knjizi.