Dragan Zlatović - Upravljanje trgovačkim društvima

Upravljanje trgovačkim društvima
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Pravo/Pravna znanost
Izdavač Libertin naklada
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789537970055
ISBN10 9537970051
Godina 2014
Broj stranica 1014
Format 25 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 62,50 € Kupi

Knjiga dr. sc. Dragana Zlatovića vrlo je potrebna i kao visokoškolski udžbenik i kao stručna publikacija u području prava društava. U formalnom smislu, knjiga sadrži deset dijelova. Uz svaki dio navedena je relevantna sudska prkaksa a u posebnom praktikumu mjesto su pronašli i najvažniji akti trgovačkih društava.
Sada korištene knjige srodnog sadržaja (Gorenc, Petrović, Ćesić) dijelom sadrže zastarjele podatke te nedovoljno pokrivaju ili uopće ne pokrivaju određena područja kojima je autor posvetio posebnu pozornost, kao što je “Utjecaj otvaranja postupka predstečajne nagodbe, odnosno stečajnog postupka društva na upravljanje društvom”, “Participacija radnika u upravljanju u trgovačkom društvu” (usklađeno s izmjenama koje donosi novi ZOR) te “Upravljanje intelektualnim kapitalom u trgovačkom društvu”. Osim toga, pored temeljnih pitanja upravljanja trgovačkim društvima, autor nije zaboravio obraditi i posebne režime upravljanja u nekim specifičnim trgovačkim društvima. Sve to navedeno knjizi UPRAVLJANJE TRGOVAČKIM DRUŠTVIMA daje dodatnu vrijednost…
 

Autoru je na odličan način uspjelo sistematično i pregledno, uključujući i kvalitetan odabir sudske prakse, prikazati uređenje različitih vrsta trgovačkih društava i upravljanja. Velika vrijednost ove knjige odražava se, između ostalog, u skupljenoj sudskoj praksi na kraju svakog poglavlja i u dodanom praktikumu koji ima iznimnu važnost za praksu. Ovo izdanje biti će na velikoj pomoći svim korisnicima (pravnicima, upravnim organima, računovodstvima, javnim bilježnicima).

Dr. sc. Dragan Zlatović
UPRAVLJANJE TRGOVAČKIM DRUŠTVIMA

DIO I. TRGOVAČKO PRAVO I PRAVO DRUŠTAVA
DIO II. ZAJEDNIČKA OBILJEŽJA TRGOVAČKIH DRUŠTAVA
DIO III. UPRAVLJANJE I ZASTUPANJE TRGOVAČKIH DRUŠTAVA
DIO IV. UPRAVLJANJE DRUŠTVIMA OSOBA
DIO V. UPRAVLJANJE DRUŠTVIMA KAPITALA
DIO VI. OGLEDI O DRUŠTVIMA KAPITALA
DIO VII. STATUSNE PROMJENE I PRESTANAK TRGOVAČKIH DRUŠTAVA
DIO VIII.PARTICIPACIJA RADNIKA U UPRAVLJANJU TRGOVAČKIM DRUŠTVIMA
DIO IX. UPRAVLJANJE INTELEKTUALNIM KAPITALOM U TRGOVAČKOM DRUŠTVU
DIO X. PRAVNI PRAKTIKUM
Prilog: ZAKON O TRGOVAČKIM DRUŠTVIMA