Žanr | Stručna literatura - Znanje - Učenje - Poljoprivredne znanosti |
Izdavač | Nakladni Zavod Globus |
Prevoditelj | - |
Vrsta uveza | Meki |
ISBN13 | 9789531670449 |
ISBN10 | 9531670447 |
Godina | 1995 |
Broj stranica | 191 |
Format | 22,5 cm |
Obavijest | knjiga nije dostupna Obavijesti me |
Prehrambena industrija i distribucija poljoprivrednoprehrambenih proizvoda u nas obilježena ja zasad dvojnim proizvodnim ustrojstvom. Još prevladavaju gospodarski neučinkoviti i neuspješni privredni subjekti, a tek su se počeli razvijati poduzetnički programi za stvaranje novog gospodarskog ustroja s velikim udjelom malih i srednjih gospodarstava. U Hrvatskoj postoji više regionalnih tehnoloških i tržišnih cjelina u proizvodnji, preradbi i distribuciji poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, kojima treba prilagoditi onakav model prehrambene industrije koji će uvažavati njezinu specifičnost. Knjiga podrobno obrađuje cjelokupnu preradu svih vrsta mesa, njihovo preoblikovanje, sortiranje i pohranjivanje, te potpuni pregled ustroja mliječne industrije, od teorije prerađivanja do konkretnog stanja i razvoja u Hrvatskoj.