Žanr | Stručna literatura - Znanje - Učenje - Poljoprivredne znanosti |
Izdavač | Akademija šumarskih znanosti |
Prevoditelj | - |
Vrsta uveza | Tvrdi |
ISBN13 | 9789539857101 |
ISBN10 | 9539857104 |
Godina | 2001 |
Broj stranica | 895 |
Format | 25 cm |
Obavijest |
8,99 knjiga nije dostupna Obavijesti me |
Znanstvena monografija o najznačajnijoj hrvatskoj crnogorici djelo je hrvatskih šumarskih i drvnotehnoloških znanstvenika nastalo s namjerom da se na osnovi objavljenih radova obuhvati sve što je poznato i istraženo o jeli. Knjiga sadrži uvodni dio s taksonomskim značajkama i rasprostranjenosti, a u poglavljima koja slijede obrađena je ekofiziologija obične jele, genetika i oplemenjivanje, uzgajanje, uređivanje i zaštita šuma, iskorištavanje i uporaba jelovine te ekonomika gospodarenja jelovim šumama. Tekstovi su pisani i na hrvatskom i na engleskom jeziku.