Žanr | Stručna literatura - Znanje - Učenje - Poljoprivredne znanosti |
Izdavač | Vlastita naklada |
Prevoditelj | - |
Vrsta uveza | Meki |
ISBN13 | 9789535525608 |
ISBN10 | 9535525603 |
Godina | 2008 |
Broj stranica | 174 |
Format | 24,5 cm |
Obavijest | knjiga nije dostupna Obavijesti me |
“Mesno govedarstvo, držanje i uzgoj” je, ističe sam autor, prvi priručnik o proizvodnji goveđeg mesa temeljenoj na sustavu državanja krava-tele. Po njegovu će mišljenju taj sustav držanja krava pomoći da se bolje iskoriste travnjačke površine u nas i proizvede dovoljno vlastite teladi za proizvodnju veće količine govedine.
Autor obrađuje s prednostima i nedostacima sve najvažnije pasmine mesnih goveda - od francuskih šarole (Charolais), limuzin (Limousin), blond akviten (Blonde aquitaine) i salers (Salers), od belgijskih belgijsko plavo govedo (Belgian Blue Beef), zatim talijanske, od engleskih šorthorn (Shorthorn), herford (Hereford), aberdin angus (Aberdeen Angus), kombinirane, zatim simentalac (uz njemački i austrijski i hrvatski), pincgavac (Pintzgauer), smeđe slpsko govedo, sivo alpsko govedo - pogodne za držanje, uzgoj, križanje, melioriranje i pretapanje naših mesno-mliječnih pasmina, zatim krmiva, tehnologiju i tehnike uzgoja, najčešeć bolesti, kakvoću mesa, način držanja goveda zimi te objekte za držanje.