Mesno govedarstvo : držanje i uzgoj

Mesno govedarstvo : držanje i uzgoj
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Poljoprivredne znanosti
Izdavač Vlastita naklada
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789535525608
ISBN10 9535525603
Godina 2008
Broj stranica 174
Format 24,5 cm
Obavijest 28,80
knjiga nije dostupna Obavijesti me

“Mesno govedarstvo, držanje i uzgoj” je, ističe sam autor, prvi priručnik o proizvodnji goveđeg mesa temeljenoj na sustavu državanja krava-tele. Po njegovu će mišljenju taj sustav držanja krava pomoći da se bolje iskoriste travnjačke površine u nas i proizvede dovoljno vlastite teladi za proizvodnju veće količine govedine.
Autor obrađuje s prednostima i nedostacima sve najvažnije pasmine mesnih goveda - od francuskih šarole (Charolais), limuzin (Limousin), blond akviten (Blonde aquitaine) i salers (Salers), od belgijskih belgijsko plavo govedo (Belgian Blue Beef), zatim talijanske, od engleskih šorthorn (Shorthorn), herford (Hereford), aberdin angus (Aberdeen Angus), kombinirane, zatim simentalac (uz njemački i austrijski i hrvatski), pincgavac (Pintzgauer), smeđe slpsko govedo, sivo alpsko govedo - pogodne za držanje, uzgoj, križanje, melioriranje i pretapanje naših mesno-mliječnih pasmina, zatim krmiva, tehnologiju i tehnike uzgoja, najčešeć bolesti, kakvoću mesa, način držanja goveda zimi te objekte za držanje.