Grupa autora - Atlas šumskih oštećenja : Dijagnoze bolesti drveća

Atlas šumskih oštećenja : Dijagnoze bolesti drveća
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Poljoprivredne znanosti
Izdavač ITD-Gaudeamus
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789537380069
ISBN10 9537380068
Godina 2008
Broj stranica 266
Format 22 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

«Atlas šumskih oštećenja» omogućuje i pojednostavljuje prepoznavanje i razlikovanje šteta od raznovrsnih uzročnika na najvažnijem šumskom drveću na osnovi jednostavnih izvana vidljivih obilježja.

Prikazane su štete koje nastaju kao posljedica ekstremnih vremenskih nepogoda, nedostataka hranjivih tvari, imisija, kiselih kiša, herbicida, štetočina kao i infekcijskih bolesti (gljivičnih, bakterijskih, virusnih itd.). Osim toga obrađene su i greške drveta, te drugi štetni simptomi na i u drvetu. Svaki opis oštećenja je upotpunjen navodom o daljnjoj literaturi.

Sve veće onečišćenje zraka je trajno opterećenje za šume te ih čini manje otpornim i na sve druge štetne utjecaje. Pravo rješenje za ovu problematiku je temeljito i stalno praćenje zdravstvenog stanja šume i ispravno dijagnosticiranje svake nepoželjne pojave. Tome treba poslužiti 658 vjernih kolor fotografija, te stručni opisi uzročnika i šteta u šumi, a koje izuzetno sistematizirano donosi ovaj atlas.

Knjiga će poslužiti širokom krugu ljudi: stručnjacima iz prakse s područja šumarstva, istraživačima, učenicima i studentima, te svima koji rade na zaštiti okoliša, ekolozima, ljubiteljima prirode i dr.