Louis Schützenhöfer - Sve u ime ljubavi

Sve u ime ljubavi
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Pedagogija
Izdavač V.B.Z.
Prevoditelj Kristina Kette
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533040165
ISBN10 9533040165
Godina 2010
Broj stranica 152
Format 24 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Majke vole svoju djecu. Točka. To će nam reći svaka reklama, svaka nedjeljna propovijed. I za većinu majki to stoji. No, istodobno više od 40 posto sve djece, bez obzira na dob, pati zbog problematičnog odnosa s majkom koji utječe na njihove partnerske veze, poslovne ciljeve i njihovu ulogu kao roditelja. A mit o majčinstvu, glorificirajuća društvena slika majke koja voli, ovu djecu sprječava da prepoznaju i razriješe svoj problem.

Psiholog Louis Schützenhöfer je na temelju pedeset intervjua sa sinovima i kćerima u dobi od 18 do 84 godine uspio izdvojiti četiri problematična tipa majke: dominantna majka, majka žrtva, narcisoidna majka i bezosjećajna majka. Knjiga "Sve u ime ljubavi", međutim, nije pisana protiv majki, nego za kćeri i sinove. Da bi oni mogli spoznati mehanizam vlastitog problematičnog odnosa s majkom te ga razriješiti.

"Ne postoji svjesno loša majka! Subjektivno i svjesno sve su majke dobre, idealne! Kada bi to bilo dovoljno, onda bi se vjerojatno i sva djeca razvila u dobre i idealne ljude! Ova knjiga nam, međutim, otvara pitanje majčinstva iz jednog drugog ugla. U njoj se pred nama pojavljuje stvarna majka u očima svoje odrasle djece! 

Preporučujem knjigu svima koji žele nešto više saznati o svojim majkama i razriješiti u sebi probleme vezane uz svoju iskrivljenu i maksimalno subjektivnu percepciju onoga što su proživjeli u njihovom okrilju! I mladim majkama koje žele izbjeći tipične zamke majčinstva." (prim. dr.sc. Pavao Brajša)