David Isaacs - Izgrađivanje karaktera : vodič za roditelje i učitelje

Izgrađivanje karaktera : vodič za roditelje i učitelje
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Pedagogija
Izdavač Verbum
Prevoditelj Marija Pavlin
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532352788
ISBN10 9532352783
Godina 2018
Broj stranica 351
Format 22 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

David Isaacs, jedan od najistaknutijih stručnjaka na području odgoja i obrazovanja, ovom knjigom nudi nezaobilazno štivo za roditelje i učitelje o odgoju i cjelovitu razvoju djeteta. Temeljeći knjigu na uvidima razvojne psihologije i općeljudskim vrijednostima, autor pred čitatelja stavlja 24 ključne ljudske vrline čijim usvajanjem dijete sazrijeva i izgrađuje vlastitu osobnost.

Odanost, velikodušnost, poslušnost, pravednost, odgovornost, jednostavnost, marljivost, iskrenost, odvažnost, optimističnost, domoljublje… samo su neke od široke lepeze vrlina za čije usvajanje i podučavanje profesor Isaacs daje naputke i tumačenje prožeto konkretnim životnim primjerima.

Uzimajući u obzir fizički, emocionalni, duhovni i mentalni razvoj te dajući jasno i zanimljivo objašnjenje svake vrline pojedinačno, autor iz kompleksna procesa odgoja izdvaja pozitivne i ključne elemente za izgrađivanje karaktera, stavljajući pritom naglasak na moralne krjeposti. Dajući načelne smjernice na temelju konkretnih primjera, on istodobno ostavlja dovoljno slobode za donošenje i primjenu vlastitih individualnih kriterija u odgoju i podučavanju djece, s obzirom na konkretnu djetetovu osobnost i životnu situaciju svake pojedine obitelji.