Senadin Duraković, Lejla Duraković - Mikrobiologija namirnica : osnove i dostignuća - Knjiga 1

Mikrobiologija namirnica : osnove i dostignuća - Knjiga 1
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Obrazovanje/školstvo - Visokoškolsko obrazovanje
Izdavač Kugler
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789539747235
ISBN10 9539747236
Godina 2001
Broj stranica 301
Format 24 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 10,20 € Kupi

I DIO Mikrobi i namirnice
Parametri koji utječu na rast, preživljavanje i ugibanje mikroba u namirnicama
Literatura


II DIO Mikrobiologija i mikrobno kvarenje osnovnih namirnica 
Mikrobiologija mesa i mesa peradi
Literatura
Mikrobiologija “hrane iz mora”
Literatura
Mikrobiologija biljnih proizvoda
Literatura
Mikrobiologija mlijeka i mliječnih proizvoda
Literatura


Dodaci
Odabrane osobine bakterija koje se u namirnicama najčešće pojavljuju
Rječnik pojmova, kratica i simbola
Razdoblja inkubacije za odabrane bolesti koje su uzrokovali mikrobi
Osnovna gramatička pravila latinskoga jezika koja se odnose na jedninu i množinu u znanstvenome nazivlju
Hranjive podloge za uzgoj i determinaciju mikroba
Reagensi za bojenje mikrobnih stanica
Ključ za razumijevanje korijena najčešće rabljenih riječi u mikrobiologiji
Algebarski i logaritamski račun u mikrobiologiji
Osobine vode, otapala i otopina kao temelja za održavanje životne sredine
Kazalo