Sanda Lucija Udier - HRVATSKA NA DRUGI POGLED - Udžbenik hrvatske kulture i društva

HRVATSKA NA DRUGI POGLED - Udžbenik hrvatske kulture i društva
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Obrazovanje/školstvo - Visokoškolsko obrazovanje
Izdavač FF press
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789538281020
ISBN10 9538281020
Godina 2019
Broj stranica 387
Format 24 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Iako se u slučaju “Hrvatske na drugi pogled” zapravo radi o udžbeničkom izdanju, ono je zanimljivo i zbog toga što je namijenjeno u prvom redu stranim studentima kroatistike, slavistike, povijesti, međunarodnih odnosa i sličnih struka, kao i pripadnicima hrvatskoga iseljeništva koji uče o hrvatskome jeziku i kulturi – dakle, pisan je iz (i za) pomalo drugačije perspektive.

Osmišljena kao svojevrsni nastavak udžbenika “Hrvatska na prvi pogled” u kojemu su bile obrađene osnovne i polazišne teme, knjiga sadrži novih devet autorskih tekstova od kojih svaki obrađuje po jednu temu povezanu s hrvatskim društvom i kulturom, a činjenice se ne iznose izolirano, već uvijek kao dio širega prostornoga i vremenskoga kontinuiteta.

Ta su poglavlja odabrana kao ključna za sagledavanje i razumijevanje sadašnje hrvatske društvene situacije te kulture, a svako je poglavlje izvorni autorski izbor i pregled najvažnijih činjenica o pojedinoj temi te njihova interpretacija. Stoga ovaj jednako informativan i zanimljiv može biti i hrvatskim studentima te široj javnosti zainteresiranoj za kontekstualizaciju hrvatskih društvenih i kulturnih tema.