Diana Stolac,Anastazija Vlastelić - Jezik i njegovi učinci

Jezik i njegovi učinci
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Lingvistika/Jezici
Izdavač Srednja Europa
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789537963866
ISBN10 9537963861
Godina 2018
Broj stranica 363
Format 24 cm
Obavijest 8,38
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Jezik i njegovi učinci. Zbornik radova s međunarodnog znanstvenog skupa Hrvatskoga društva za primijenjenu lingvistiku održanoga od 4. do 6. svibnja 2017. godine u Rijeci.

Uredile Diana Stolac i Anastazija Vlastelić

“Zbornik radova Jezik i njegovi učinci namijenjen je primijenjenim lingvistima različitih interesa i znanstvenih profila (stručnjacima za poučavanje prvog jezika, psiholingvistima, logopedima, glotodidaktičarima, prevoditeljima, lingvistima koji se bave jezikom struke, sociolingvistima, analitičarima diskursa, korpusnim lingvistima, kognitivnim lingvistima i drugima).” (Iz recenzije doc. dr. sc. Sanda Lucija Udier)

“Učenje i znanje jezika oduvijek je Hrvatsku smještalo u povijesni i geografski kontekst sjecišta puteva i susreta naroda. Nastojanja u smislu donošenja novih znanja o modernim istraživačkim i nastavnim mogućnostima nisu samo dobrodošla već su i prijeko potrebna. Stoga je društvena potreba za ovim djelom velika.
Aktualnosti Zbornika pridonose, među ostalima, radovi o strategijama učenja u hrvatskom i stranim jezicima, kao i brojni radovi koji iznose istraživanja suvremenoga hrvatskog govora. Budući da je većina tekstova u Zborniku znanstvena, iznose se rezultati novih istraživanja koji još nisu publicirani i pokazani hrvatskoj znanstvenoj i široj zajednici.” (Iz recenzije prof. dr. sc. Vlasta Rišner)