Anita Peti-Stantić - Identitet jezika jezikom izrečen : zbornik rasprava s Okruglog stola o knjizi Roberta D. Greenberga Jezik i identitet na Balkanu, Zagreb, 2. veljače 2006.

Identitet jezika jezikom izrečen : zbornik rasprava s Okruglog stola o knjizi Roberta D. Greenberga Jezik i identitet na Balkanu, Zagreb, 2. veljače 2006.
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Lingvistika/Jezici
Izdavač Srednja Europa
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789536979516
ISBN10 9536979519
Godina 2008
Broj stranica 153
Format 24 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Knjiga sadrži 11 tekstova i autoriziranu raspravu s okrugloga stola organiziranog povodom prijevoda knjige Roberta D. Greenberga Jezik i identitet na Balkanu. Raspad srpsko-hrvatskoga u Matici hrvatskoj 2006. godine. Premda je riječ o različitim pristupima različitih autora, ipak je riječ o koherentnom štivu koje povezuje nastojanje da se s raznih strana protumači razumijevanje odnosa jezika i jednoga od brojnih identiteta. U tom je smislu, pogotovo kad je se čita , kroz tekstove različitih autora, u knjizi zahvaćen jedan od najistaknutijih problema suvremene sociolingvistike, a to je propitivanje kriterija prema kojima se danas unutar struke, a onda i u komunikaciji struke prema javnosti, u uvjetima visoke politizacije, može i treba govoriti o popisima, propisima i imenima jezika te o njihovu statusu među priznatim jezicima svijeta.