Grupa autora - UMJETNOST – VELIKA ILUSTRIRANA ENCIKLOPEDIJA

UMJETNOST – VELIKA ILUSTRIRANA ENCIKLOPEDIJA
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Humanistika - Umjetnost
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj Ruđer Jeny, Tomislav Šoštar
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789531410700
ISBN10 9531410704
Godina 2012
Broj stranica 612
Format 30,1 cm
Obavijest 54,73
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Otvorite vrata najveće galerije umjetnina na svijetu! Upoznajte velikane slikarstva i kiparstva, otkrijte vrhunce njihova stvaralaštva i ključna djela koja su obilježila svoje vrijeme. Ovaj jedinstveni slikovni vodič vodi vas kroz najveća likovna blaga muzeja i galerija, crkava i samostana iz cijelog svijeta – od slika u špiljama nastalih prije 30.000 godina do afričkih masaka, od Leonarda da Vincija i Michelangela
Buonarrotija preko Claudea Moneta i Vincenta van Gogha do Salvadora Dalija i Andyja Warhola. Na čak 612 raskošno ilustriranih stranica naći ćete obilje informacija o umjetnicima, vrhunske reprodukcije njihovih najznačajnijih umjetničkih ostvarenja. A tu su i posebne stranice uz koje ćete naučiti osnove likovnog oblikovanja, što će Vam pomoći da pažljivije promatrate i shvatite umjetnička djela. Odsad ćete još više
uživati u njima i s većom sigurnošću hodati muzejima i galerijama.
Ponovno ćete se zaljubiti u slike i skulpture koje ste već zavoljeli te otkriti neke nove. Ovo je knjiga za sve ljubitelje umjetnosti i one koji će to uz ovu knjigu tek postati.

5 razloga na narudžbu Velike ilustrirane enciklopedije UMJETNOST

1. Doznat ćete sve što svaka osoba treba znati o najvećim umjetnicima i njihovim ključnim remek-djelima, te o razvoju umjetnosti.
2. Uživat ćete u više od 2500 raskošnih reprodukcija i opustiti se od naporne svakodnevice.
3. S novom ćete sigurnošću, znanjem i razumijevanjem posjećivati izložbe u galerijama i muzejima.
4. Učenicima će knjiga izvrsno doći za svladavanje i razumijevanje likovne umjetnosti, te ih potaknuti da budu kreativniji.
5. Ovo je sjajan dar svakom ljubitelju umjetnosti i, uopće, svega lijepog.