Lesley Hughes, Paul Cooper - Razumijevanje djece s ADHD sindromom i pružanje potpore

Razumijevanje djece s ADHD sindromom i pružanje potpore
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Humanistika - Psihologija
Izdavač Naklada Slap
Prevoditelj Ankica Zec
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789531913331
ISBN10 9531913331
Godina 2007
Broj stranica 306
Format 24,5 cm
Obavijest 6,89
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Djecu s deficitom pažnje/hiperaktivnim poremećajem (engl. Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD) može biti teško uključiti u normalan razred, a upravljanje njihovim ponašanjem često je izazov i za roditelje i za nastavnike.

Ova knjiga proizlazi izravno iz stvarnih iskustava u razredu i obiteljskom domu te istražuje realnost življenja s ADHD-om i utvrđuje kako učinkovite strategije kontrole mogu poboljšati dječje ponašanje unutar i izvan učionice. Knjiga uvodi interdisciplinarni pristup, pružajući nastavnicima, koordinatorima za rad s djecom s posebnim obrazovnim potrebama, nastavnicima s tek završenim studijem, nastavničkim pomoćnicima (asistentima), mentorima u učenju i studentima koji rade s djecom koja imaju ADHD: strategije za postupanje kod poremećenog ponašanja načine usmjeravanja pozitivnih osobina djeteta savjete kako nastavnici mogu pružiti potporu i usmjeravati roditelje tehnike poticanja pozitivnog ponašanja savjete o suradnji koji će pomoći nastavnicima u izgradnji partnerstva s drugim stručnjacima.

Iz sadržaja
Razumijevanje ADHD sindroma; Iskustva s ADHD sindromom; ADHD i lijekovi: kratko razmatranje dokaza; ADHD i škole; Nužnost suradnje; Modeli suradnje; Intervencije u obrazovnom procesu kod ADHD sindroma; Prijedlozi za razmišljanje; Dijagnostički kriteriji za deficit pažnje/hiperaktivni poremećaj (ADHD); Rječnik; Literatura; Indeks pojmova