Ross Vasta, Marshall M. Haith, Scott A. Miller - Dječja psihologija : moderna znanost (izdanje 2005.godine)

Dječja psihologija : moderna znanost (izdanje 2005.godine)
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Humanistika - Psihologija
Izdavač Naklada Slap
Prevoditelj Lidija Arambašić ... et al.
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789531910682
ISBN10 9531910685
Godina 2005
Broj stranica 749
Format 28 cm
Obavijest 43,92
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Knjiga razmatra dječju psihologiju (razdoblje od začeća do mladenaštva) s gledišta triju glavnih orijentacija: kognitivno-razvojnog pristupa, pristupa okoline i učenja i etološkog pristupa. 

Obrađene su temeljne zakonitosti razvoja djeteta, na općoj razini. Osim studentima i stručnjacima različitih profila ova knjiga pruža i roditeljima cjelovit pregled tijeka i problema razvoja djeteta, što je čini zanimljivom i najširem čitateljstvu. 

Prvi dio obrađuje opće osnove područja i daje povijesni pregled razvoja teorija i istraživačkih postupaka psihologije djeteta. Naslijeđe, razvoj u trudnoći, rođenje, biološki i tjelesni razvoj te rast i psihomotoričko sazrijevanje predstavljeni su u drugom dijelu knjige. Treći dio govori o senzornom i perceptivnom razvoju, kognitivnim procesima i govornom razvoju djeteta. U četvrtom dijelu opisani su socijalni i emocionalni razvoj i razvoj ličnosti, a posebno su obrađene teme poput samopoštovanja, moralnog zaključivanja, prosocijalnog i antisocijalnog ponašanja. 

Namijenjena je nastavnicima i studentima, kao i svima koje profesionalno zanima fascinantno područje ljudskog razvoja (roditeljima, odgajateljima, pedijatrima, psiholozima, pedagozima, socijalnim radnicima...)