Marija Slišković - Snaga ljubavi - činiti dobro: žene u Domovinskom ratu (knjiga 2)

Snaga ljubavi - činiti dobro: žene u Domovinskom ratu (knjiga 2)
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Humanistika - Povijest
Izdavač Parvus
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789539509529
ISBN10 9539509521
Godina 2006
Broj stranica 312
Format 20 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

U vremenu pozivanja na »zadovoljenje kvota« u zastupljenosti žena u javnom životu vrijedi istaknuti primjer onih žena koje to ne čine pompozno i uz podršku medija, a koja bi promicanju njihovih projekata bila itekako dobrodošla i potrebna. Riječ je o projektu koji živi za sve hrvatske žene, muškarce i za vrijednosti, od pojedinca do domovine. »Snaga ljubavi: činiti dobro« - geslo je udruge »Žene u Domovinskom ratu« koja okuplja hrabre i domoljubne žene čija je predsjednica Marija Slišković.

Udruga je osnovana g. 2005. zbog prikupljanja i objavljivanja svjedočanstava žena čija je žrtva na razne načine utkana u slobodu naše domovine, a sve je sabrano u šest objavljenih knjiga - Kako se branila Hrvatska u Zagrebu, Osijeku, Zadru, Sisku, Petrinji i Škabrnji - opisuje 178 potresnih svjedočanstava za koje predsjednica Slišković kaže: »U njima se iščitava ljubav žena koju su pokazale prema domovini, domu, obitelji, djeci i odgovornosti. Ti zapisi govore o našem odnosu prema domovini i svima nama g. 1991. kad je izvršena agresija na Hrvatsku. Mi smo svjedoci tog vremena.«

Ona zrači vedrinom kad toplim osmijehom izražava divljenje u susretu sa ženama koje okuplja u rijeku dirljivih svjedočanstava hrvatskoga ratnog vremena. No zna uputiti i britki pogled kad »prozivajući«, ali s dostojanstvom, suvereno i bez kompleksa, upozorava na zaborav prošlosti i omalovažavanje hrvatske slobode. Kad Slišković argumentira, čini to uvjerljivo. Jer Istina je ta koja je jaka i uvjerljiva, a ona je odlučila biti njenim glasom.