Otto Holzapfel - Leksikon europske mitologije

Leksikon europske mitologije
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Humanistika - Mitologija
Izdavač Školska knjiga
Prevoditelj Ankica Hecker ... et al.
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789530611191
ISBN10 9530611196
Godina 2008
Broj stranica 429
Format 24 cm
Obavijest 28,85
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Hrvatski prijevod "Leksikona europske mitologije", koji obuhvaća široko područje antičkih i ranosrednjovjekovnih predaja djelo je Otta Holzapfela, ravnatelja Njemačkog arhiva narodnih pjesama i poznatoga njemačkog stručnjaka za mitološke i etnološke teme.

Leksikon na 429 stranica donosi više od 9200 natuknica i 500 ilustracija, te donosi iscrpan opis likova i pojmova iz ponajprije iz germanske, a osobito skandinavske, antičke i keltske mitologije te dijelom iz slavenske mitologije. Ujedno, donosi mitološke priče, opisuje obrede, svečanosti i običaje starodrevnih naroda te pridonosi boljem upoznavanju hrvatskih čitatelja s mitološkom baštinom europskih naroda i kultura. 

Podloga Leksikonu bili su mali Herderovi leksikoni "Griechischen und Romischen Mythologie", koje su sastavili Dorothea Coenen i Otto Holzapfel, no znatno je proširen i dopunjen znanstvenim spoznajama i teorijskim raspravama o temama. 

Njemačko izdanje objavljeno je 1993., a na hrvatski su ga jezik prevele Ankica Hecker, Inja Pavlović, Vlatka Petričević, Iva Rihtarec i Sofija Rogers.