Žanr | Stručna literatura - Znanje - Učenje - Humanistika - Etnologija/antropologija |
Izdavač | Naklada Jesenski i Turk |
Prevoditelj | Suzana Kovačević |
Vrsta uveza | Meki |
ISBN13 | 9789532220858 |
ISBN10 | 9532220852 |
Godina | 2002 |
Broj stranica | 304 |
Format | 21 cm |
Obavijest | knjiga nije dostupna Obavijesti me |
Opsežna etnološko-antropološka studija ljudske opsjednutosti mesom, o povijesti arhetipske žudnje za mesom. Autor kombinira arheološke i statističke podatke o prehrambenim navikama ljudi i zdravstvenim rizicima ili prednostima konzumacije mesa. Svoje teze je argumentirao iskazima prikupljenim vlastitim terenskim istraživanjima i dodatno obogatio citatima ispitanika , ali i iz drugih znanstvenih radova, tiska književnosti itd. Ova knjiga je jedan od priloga antropologiji hrane, kao i prilog antropološkom propitivanju odnosa kulture i prirode. Obraća se stručnjacima različitih profila , budući da se dotiče disciplina od etnologije preko ekonomije do ekologije.