Stephen Young - Moralni kapitalizam

Moralni kapitalizam
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Gospodarstvo
Izdavač Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika - CROMA
Prevoditelj Davor Gvozdić
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789539855824
ISBN10 9539855829
Godina 2006
Broj stranica 228
Format 24 cm
Obavijest 114,00
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Moralni kapitalizam : mirenje privatnog interesa s javnim dobrom : vodič za uporabu Poslovnih načela Okruglog stola iz Cauxa 

Knjiga Stephena Younga "Moralni kapitalizam" bavi se razmatranjem mogućnosti pomirenja privatnih interesa i javnog dobra u zadanoj paradigmi globalne ekonomije i na tragu univerzalnih CRT (Caux Round Table) načela društveno odgovornog poduzetništva. Njezin autor je glavni izvršni direktor Caux Round Table, mreže najutjecajnijih globalnih industrijskih lidera, a kao profesor trgovačkog prava bio je dekan Hamline School of Law i vicedekan Harvard Law School.


 Knjiga predstavlja radikalan odmak od apologetske lektire socijal-darvinističkog poimanja kapitalizma, s ciljem da čitatelju pruži pouzdani moralni kompas za vlastite prosudbe i odluke oko upravljanja samim sobom i vođenje drugih u realnom poslovnom životu. Temeljna načela društveno odgovornog poduzetništva i održivog razvoja poslovanja razmatra na pretpostavci profesionalne i etičke odgovornosti menadžera kompanije. Svojim sadržajem upravo se idealno uklapa u aktualna promišljanja o Nacionalnim standardima korporacijskog upravljanja i naše rasprave o razvojnoj strategiji hrvatskog gospodarstva i civilnog društva. U dijelu gdje se razlažu načela poslovne etike i daju ogledna rješenja za kompanijske kodekse poslovanja, knjiga će biti dragocjeni savjetnik svima koji razumiju da koncept brutalnog, korumpiranog i socijalno neodgovornog kapitalizma nije dobar put u 21. stoljeću.