Žanr | Stručna literatura - Znanje - Učenje - Gospodarstvo |
Izdavač | Gospodarski list |
Prevoditelj | - |
Vrsta uveza | Meki |
ISBN13 | 9789536284191 |
ISBN10 | 9536284197 |
Godina | 2006 |
Broj stranica | 152 |
Format | 21 cm |
Obavijest | knjiga nije dostupna Obavijesti me |
Ova knjiga na jednostavan način upućuje na proizvodnju mlijeka, s posebnim naglaskom na njegovu kakvoću. Knjiga sadrži recepte za proizvodnju većine hrvatskih sireva, ali i mliječnih napitaka i namaza, zbog čega predstavlja nezamjenjiv priručnik za sve koje cijene domaći proizvod. Iz sadržaja Vam izdvajamo: zahtjeve kakvoće mlijeka, osobine, metode pregleda, higijenu, ručnu i strojnu mužnju, postupak nakon mužnje, izračunavanje kakvoće i otkupne cijene mlijeka, proizvodnju jogurta, kefira i drugih napitaka, postupak proizvodnje sira u kućanstvu, te recepte za proizvodnju više od 30 vrsta sireva.