Milna Tudor ... et al. - Zdravi život u poslovnom svijetu

Zdravi život u poslovnom svijetu
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Ekonomske znanosti - Managment
Izdavač M.E.P.
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789536807314
ISBN10 9536807319
Godina 2008
Broj stranica 264
Format 24 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 83,50 Kn Kupi

Lako je uspijeti, ali uspjeh ima cijenu. Lakše je predano i žestoko raditi, nego potrajati. Treba naći mjeru - to su govorili već stari Sumerani. Njihov je vladar Gilgameš otkrio ljepotu života u punoj mjeri. Sada, 5000 godina kasnije, na svakom od nas je red.

Ovo je knjiga koja bi trebala postati dobrim savjetnikom kako ipak treba misliti na sve. Svi koji su već donijeli ozbiljne odluke o ravnoteži i organizaciji sebe, uspjeli su i krenuli prema zadovoljnom i uspješnom životu, čije zlatno doba nastupa na prijelazu u treću životnu dob. A do tada ima godina i godina rada.

Knjiga je rezultat dvogodišnjeg rada autorice Milne Tudor i suradnika (Mira Armour, Željko Marinić, Majda Rijavec, Goran Tudor, Predrag Zarevski), tijekom kojeg su razdoblja prikupljena vrijedna saznanja i podaci o mnogim važnim činiteljima zdravog života na poslu i uopće. Ovo je prva ovakva knjiga kod nas, a po konceptu i šire u regiji i Europi. Nastala je iz dubokog razumijevanja položaja zaposlenih i menadžera, posebnog i poštenog nastojanja da se njezinim člancima i porukama svima nama pomogne. Brinemo li o sebi, doživjet ćemo stotu (tj. doživjet ćemo sigurnih 10-15 godina više nego li drugi koji o tome još ne mare).

Knjiga je pisana korisnički, stručno i zanimljivo, nesebično s gradivom koje je došlo iz prve ruke.

Nije bilo teško naći ideju za ovakvu knjigu. Svugdje oko nas teče uspješno poslovanje, promjene se smjenjuju, rokovi se skraćuju, tvrtke se globaliziraju, ekonomija znanja eksplodira... A ja? Gdje sam ja i moj sretniji život u tom napretku? O tome: naokolo sve je tiho! Ova je knjiga nastala iz potrebe. Svima nam je potreban neki novi odnos prema životu. Kao što kaže jedna od najlucidnijih dosjetki: "Da sam znao da ću živjeti toliko dugo, vodio bih više računa o sebi." Potrebni smo onog dubokog osjećaja unutrašnjeg zadovoljstva koji se naziva ljudskom srećom. Lako je biti uspješan... "Uspješan u poslu", "Sposoban u financijama", "Uspješan u učenju", "Uspješan kod kupaca", "Uspješan u vladanju tržištem", "Uspješan u stalnom razvoju"... Više je kriterija profesionalne uspješnosti i svi stanuju na poslu. A uspješan/ uspješna u zdravlju, u obitelji, u svojoj sreći, u dugom sretnom životu, u pravim prijateljstvima, u osobnom rastu, dobrom majčinstvu, u smislenom radu, u uživanju naše veličanstvene Prirode, u ravnoteži po starinskoj formuli "po osam sati za rad, odmor, san". O tome bismo željeli pričati u ovoj knjizi. I u tren vidimo da - nije lako uspjeti. Lako je biti uspješan, ako se za cijenu ne mari! Ali, cijena treba biti razumna da bi se ukupni "posao" isplatio. Lakše je predano raditi i služiti, nego potrajati i osigurati se da nas mimoiđu nevolje, bolesti, depresija, prerani tragični kraj (vidite neke priloge o prenapornom radu i stresu). Treba si naći pravu mjeru! Ciljeve, kriterije treba porazmjestiti drugačije. Uspjeh u cjelovitoj kvaliteti življenja i pravom sretnom životu, to je jedina, prava i konačna mjera uspješnosti! Sve ostalo tek su etape i podkriteriji...