Mirta Faisman-Čobanov - Kako voditi sebe i druge - Emocionalno inteligentno vođenje

Kako voditi sebe i druge - Emocionalno inteligentno vođenje
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Ekonomske znanosti - Managment
Izdavač Beletra
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789538209239
ISBN10 9538209230
Godina 2020
Broj stranica 352
Format 24 cm
Obavijest 21,89
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Uspješnost vodstva procjenjuje se po postignutim rezultatima i zadovoljstvu članova tima, a da bi uspješno upravljao svojim timom, lider treba prije svega biti svjestan sebe i upravljati sobom.
To su temeljne postavke New Code Leadership metodologije, koju je Mirta Fraisman Čobanov razvijala od 2012. do 2020. godine vodeći edukacije s više stotina polaznika cjelogodišnjeg programa razvoja emocionalne inteligencije lidera i menadžera. Emocionalno inteligentno vođenje pretpostavlja empatiju i brigu za druge ljude, jer ljudi jedan od najvažnijih resursa bilo koje kompanije, pogotovo u razdoblju kontinuiranih promjena i sve većih izazova koji se postavljaju pred organizacije. Stoga su u knjizi obrađena četiri ključna segmenta emocionalne inteligencije prilagođena liderima koja se odnose na: 1) razvoj samosvijesti; 2) upravljanje sobom; 3) razvoj svijesti o drugima, 4) razvoj uspješnih odnosa i komunikacije s drugima, menadžerske vještine te upravljanje grupama i timovima. Svako je poglavlje detaljno razjašnjeno i sadržava teorijski i praktični dio, zajedno s jasnim uputama kako ga iskoristiti u svakodnevnim izazovima vođenja. Knjiga je namijenjena menadžerima, liderima, poslovnim trenerima i svima onima koje zanima unapređenje emocionalne inteligencije, kao i svladavanje liderskih i menadžerskih vještina. Želimo li bolje vođe za 21. stoljeće, nećemo ih stvoriti pukim učenjem vještina već učenjem i razvojem osobnosti – naglasio je prof. dr. Velimir Srića u recenziji knjige i istaknuo kako osobno dijeli njezin pristup, energiju i brojne zaključke.
Knjigu "Kako voditi sebe i druge" preporučuju i menadžerica Ana Fostač Krilčić, poslovna savjetnica Mirela Španjol te psihologinja Ljubica Uvodić Vranić.