Stephen P. Robbins, Timothy A. Judge - Organizacijsko ponašanje

Organizacijsko ponašanje
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Ekonomske znanosti - Ekonomija
Izdavač Mate d.o.o.
Prevoditelj Emil Heršak
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789532460339
ISBN10 9532460330
Godina 2010
Broj stranica 765
Format 27,5 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 6,35 € Kupi
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 5,29 € Kupi

Dvanaesto izdanje udžbenika s pregledom organizacijskog ponašanja objašnjenog na tri razine: pojedinačno, u grupi i u cjelokupnom organizacijskom sustavu. Autori na temelju slučajeva iz prakse detaljno obrađuju organizacijsko ponašanje i vještine koje su potrebne menadžerima za uspješno vođenje tima. Svako poglavlje sadrži pitanja za provjeru, pitanja za kritičko razmišljanje, vježbe i primjere iz prakse.

U ovoj knjizi Robbins i Judge vam pružaju istraživanja koja vam trebaju, na jeziku koji razumijete. Ovo je najopsežniji pregled organizacijskog ponašanja ove vrste, koji priprema čitatelje na objašnjavanje i predviđanje ponašanja u organizacijama na tri razine – pojedinačno, u grupama i u cjelokupnom organizacijskom sustavu. Knjiga je pisana u živom konverzacijskom stilu, prepuna opsežnih primjera, primjena slučajeva i modula za izgradnju vještina. Tekst je ujedno popraćen mnoštvom dodatnih materijala, a već 12. izdanje u nizu samo potvrđuje kvalitetu ove iznimne knjige. 

Svaki menadžer zna da, ukoliko želi biti uspješan, mora uvladati umijećem vođenja i organizacije, a ovaj vrhunski udžbenik obrađuje upravo temu organizacijskog ponašanja i to na novi, uzbudljiv način. 

Kratki sadržaj:
Pojedinac: 
Osnove individualnog ponašanja
Stavovi i zadovoljstvo poslom
Osobnost i vrijednosti
Percepcija i individualno odlučivanje
Motivacijski pojmovi
Motivacija: od koncepcija do primjena
Osjećaji i raspoloženja
Grupa: 
Osnove grupnog ponašanja
Razumijevanje timskog rada
Komunikacija
Temeljni pristupi vodstvu
Suvremena pitanja u vodstvu
Moć i politika
Konflikt i pregovaranje
Organizacijski sustav:
Temelji organizacijske strukture
Organizacijska kultura
Politike i prakse upravljanja ljudskim resursima
Organizacijska dinamika
Organizacijske promjene i upravljanje stresom

Stephen P. Robbins ima bogato iskustvo predavanja pri San Diego State Universityu, Southern Illinois University u Edwardsvilleu, University of Baltimore i University of Nebraska. Doktorirao je na University of Arizona i obavljao menadžerske poslove u Shellu i Reynolds Metalsu. Njegovi istraživački interesi usredotočeni su na konflikt, moć i političke organizacije, kao i razvoj učinkovitih međuljudskih vještina.
Timothy A. Judge je doktorirao na University of Illinois. Judgeovi osnovni interesi su (1) osobnost, raspoloženja i emocije, (2) stavovi prema poslu, (3) učinci rukovođenja i utjecaja te (4) karijere. Dr. Judge je objavio preko 90 članaka o ovim i drugim temama.