Stephen P. Robbins, Timothy A. Judge - Organizacijsko ponašanje

Organizacijsko ponašanje
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Ekonomske znanosti - Ekonomija
Izdavač Mate d.o.o.
Prevoditelj Emil Heršak
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789532460339
ISBN10 9532460330
Godina 2010
Broj stranica 765
Format 27,5 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 150,00 Kn Kupi
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 125,00 Kn Kupi

Dvanaesto izdanje udžbenika s pregledom organizacijskog ponašanja objašnjenog na tri razine: pojedinačno, u grupi i u cjelokupnom organizacijskom sustavu. Autori na temelju slučajeva iz prakse detaljno obrađuju organizacijsko ponašanje i vještine koje su potrebne menadžerima za uspješno vođenje tima. Svako poglavlje sadrži pitanja za provjeru, pitanja za kritičko razmišljanje, vježbe i primjere iz prakse.

U ovoj knjizi Robbins i Judge vam pružaju istraživanja koja vam trebaju, na jeziku koji razumijete. Ovo je najopsežniji pregled organizacijskog ponašanja ove vrste, koji priprema čitatelje na objašnjavanje i predviđanje ponašanja u organizacijama na tri razine – pojedinačno, u grupama i u cjelokupnom organizacijskom sustavu. Knjiga je pisana u živom konverzacijskom stilu, prepuna opsežnih primjera, primjena slučajeva i modula za izgradnju vještina. Tekst je ujedno popraćen mnoštvom dodatnih materijala, a već 12. izdanje u nizu samo potvrđuje kvalitetu ove iznimne knjige. 

Svaki menadžer zna da, ukoliko želi biti uspješan, mora uvladati umijećem vođenja i organizacije, a ovaj vrhunski udžbenik obrađuje upravo temu organizacijskog ponašanja i to na novi, uzbudljiv način. 

Kratki sadržaj:
Pojedinac: 
Osnove individualnog ponašanja
Stavovi i zadovoljstvo poslom
Osobnost i vrijednosti
Percepcija i individualno odlučivanje
Motivacijski pojmovi
Motivacija: od koncepcija do primjena
Osjećaji i raspoloženja
Grupa: 
Osnove grupnog ponašanja
Razumijevanje timskog rada
Komunikacija
Temeljni pristupi vodstvu
Suvremena pitanja u vodstvu
Moć i politika
Konflikt i pregovaranje
Organizacijski sustav:
Temelji organizacijske strukture
Organizacijska kultura
Politike i prakse upravljanja ljudskim resursima
Organizacijska dinamika
Organizacijske promjene i upravljanje stresom

Stephen P. Robbins ima bogato iskustvo predavanja pri San Diego State Universityu, Southern Illinois University u Edwardsvilleu, University of Baltimore i University of Nebraska. Doktorirao je na University of Arizona i obavljao menadžerske poslove u Shellu i Reynolds Metalsu. Njegovi istraživački interesi usredotočeni su na konflikt, moć i političke organizacije, kao i razvoj učinkovitih međuljudskih vještina.
Timothy A. Judge je doktorirao na University of Illinois. Judgeovi osnovni interesi su (1) osobnost, raspoloženja i emocije, (2) stavovi prema poslu, (3) učinci rukovođenja i utjecaja te (4) karijere. Dr. Judge je objavio preko 90 članaka o ovim i drugim temama.