Sandra Bebek, Guste Santini - Vodič za razumijevanje investiranja u financijsku imovinu

Vodič za razumijevanje investiranja u financijsku imovinu
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Ekonomija
Izdavač Rifin
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789537413033
ISBN10 9537413039
Godina 2008
Broj stranica 190
Format 22 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Vodič za razumijevanje investiranja u financijsku imovinu : "U radiše svega biše, u štediše još i više" (Stjepan Radić) : jednostavno za razumijevanje : prvi put u Hrvatskoj

Nemoj investirati prije negoli se detaljno upoznaš s prirodom i uvjetima investicija; odaberi one investicije koje su vrijedne same po sebi. 

Neka vaša investicijska odiseja započne ovim vodičem. On će vam pomoći da shvatite osnove ulaganja u financijsku imovinu i rizike koja ona nose, vjerujemo sasvim dovoljno da se nikad ne dovedete u situaciju da upropastite sav svoj kapital. Naravno, na tom području svatko može pogriješiti, a ponajviše novopečeni investitori s nerealnim očekivanjima i nedovoljnim znanjem. Stoga, prije no što svoje uštede izložite riziku, potrudite se detaljno svladati ovaj vodič. On će vam ujedno biti putokaz za daljnje istraživanje i izučavanje financijskih investicija.

Većina hrvatskih građana nema jasnu predodžbu o tome što su to dionice, obveznice, investicijski fondovi, koje su njihove specifičnosti i kako funkcioniraju financijska tržišta. U trenutku kada moraju donijeti važne odluke o štednji i investiranju, financijska nepismenost može imati tragične posljedice. Čak i oni koji su se upustili u svijet financijskih investicija, u najvećem broju slučajeva imaju tek osnovne pojmove o burzovnom trgovanju. No zahvaljujući snažnom rastu tržišta u proteklih nekoliko godina, neki od njih mogli su poprilično zaraditi. Sada kada se taj rast usporava više će do izražaja doći pravi poznavatelji temeljne analize vrijednosnica i burzovnog trgovanja.

Zaključak je, dakle, jednostavan: danas je teže biti početnik u kupnji dionica nego što je to bilo prije 4-5 godina. S druge pak strane, ovo je idealno vrijeme za edukaciju. Dok čekate povoljniju situaciju na burzi, imate dovoljno vremena da se dobro pripremite za slijedeći ciklus rasta. Neka vaša investicijska odiseja započne s ovim vodičem. On će vam pomoći da shvatite osnove ulaganja u financijsku imovinu i rizike koja ona nose, vjerujemo sasvim dovoljno da se nikad ne dovedete u situaciju da upropastite sav svoj kapital. Naravno, na tom području svatko može pogriješiti, a ponajviše novopečeni investitori s nerealnim očekivanjima i nedovoljnim znanjem. Stoga, prije no što svoje uštede izložite riziku, potrudite se detaljno svladati ovaj vodič. On će vam ujedno biti putokaz za daljnje istraživanje i izučavanje financijskih investicija.