Darko Tipurić, Goran Markulin - Strateški savezi - suradnjom poduzeća do konkurentske prednosti

Strateški savezi - suradnjom poduzeća do konkurentske prednosti
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Ekonomija
Izdavač Sinergija
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789536895045
ISBN10 9536895048
Godina 2002
Broj stranica 374
Format 25 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Knjiga Strateški savezi, suradnjom do konkurentske prednosti nastala je kao rezultat naših višegodišnjih istraživanja kooperativnih odnosa između poduzeća. Glavni motiv za pisanje knjige bila je činjenica da na hrvatskom jeziku do sada nije objavljena niti jedna slična knjiga, a nekoliko domaćih članaka, koji su tretirali problematiku poslovnih partnerstava, objavljeni su u usko specijaliziranim stručnim i znanstvenim časopisima.
Naše je stajalište da strategija poduzeća ne može biti orijentirana samo na konkurentsko nadmetanje. Razvijanje široke mreže kooperativnih odnosa važan je dio procesa strateškoga upravljanja uspješnih poduzeća. Ako poduzeće želi imati izvrsne poslovne rezultate, treba stvarati strateške saveze i tako iskorištavati potencijale, resurse, umijeća i snagu drugih poduzeća u izgradnji vlastitih poslovnih strategija.
Strateški savezi se razlikuju od drugih vrsta kooperativnih sporazuma zato Što nastaju u funkciji ostvarivanja dugoročnih ciljeva i planova poduzeća i što su usmjereni na poboljšanje konkurentskoga položaja na domaćem i međunarodnom tržištu. Sudjelovanjem u savezu poduzeće osigurava, održava i proširuje osnovu vlastite konkurentske prednosti.