John D. Beckett - Voljeti ponedjeljak : uspjeti u poslu, a ne prodati dušu

Voljeti ponedjeljak : uspjeti u poslu, a ne prodati dušu
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Ekonomija - Popularna ekonomija
Izdavač Zagreb : Partner
Prevoditelj Sanja Srbljinović Čuček
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789535572305
ISBN10 953557230X
Godina 2009
Broj stranica 230
Format 20 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Unatoč globalnim uspjesima i padovima u ekonomiji, John Beckett iz Ohia je poseban primjer kako ostati “hladne i oštroumne glave” u današnje vrijeme.

Knjiga je namijenjena poduzetnicima, vlasnicima poduzeća, menadžerima, studentima ekonomije i poduzetništva, te svim zaposlenima koji žele vidjeti drukčiji pristup poslu. Knjiga je poticaj svim vjernicima kako napraviti most s nedjelje na ponedjeljak.

John D. Beckett je predsjednik korporacije R.W.Beckett (Elyria, Ohio, www.beckettcorp.com), koja je sa svojim novopripojenim poduzećima jedan od vodećih svjetskih proizvođača rezidencijalnih i komercijalnih sustava grijanja. Preuzevši od oca malo obiteljsko poduzeće izgradio je tvrtku s više od 600 zaposlenih i godišnjim prometom većim od 100 milijuna dolara.

Proglašen je “Kršćanskim poduzetnikom godine” (TV mreža CBN, 1999.) i “Proizvođačem poduzetnikom godine” (Ernst&Young 2003.). Završio je MIT (Massachusetts Institute of Technology) i ima nekoliko počasnih doktorata. Više od 45 godina je u braku s Wendy, imaju šestero djece i petnaest unuka. Knjiga Voljeti ponedjeljak je prevedena na 16 jezika.


SADRŽAJ

Voljeti ponedjeljak ima četiri glavna dijela: Temelji, U krupnom planu, Primjene i Ukratko.
U prvom dijelu (Temelji) autor dijeli osobna iskustva - jedinstvene izazove koji su se pokazali presudnima, često otkrivajući vitalno važne istine. Ovakvi uvidi u pravilu ne dolaze u velikim dozama, već u malim dijelićima koji su se s vremenom sklopili u cjelinu. Njihov je utjecaj korjenit, oblikujući autorove poglede na život i potičući žar za poduzetništvom.

U drugom dijelu (U krupnom planu) krećemo na kratko filozofsko putovanje da bismo sagledali kulturu Zapada kroz dva izrazito različita prozora. Gledajući kroz prvi, vidimo posao i vjeru uglavnom razdvojene - dva različita svijeta. No gledajući kroz drugi prozor, posao i nije toliko daleko od vjere - to dvoje je izvrsno integrirano i kompatibilno.

U trećem dijelu (Primjene) promatramo specifične načine na koje temeljne istine mogu biti integrirane u svaki aspekt svakodnevice - osobito naš posao. Razlikovna kvaliteta tih istina je da su utemeljene na Bibliji koju je autor počeo promatrati kao izvanredan izvor s velikom relevantnošću za poduzetništvo. Povijesno provjeren, a ipak suvremen izvor.
Četvrti dio (Ukratko) povezuje ključne koncepte i opisuje njihove implikacije za nas kao pojedince u poslovanju.