Fredmund Malik - Upravljati, stvoriti, živjeti : učinkoviti menadžment za novo vrijeme

Upravljati, stvoriti, živjeti : učinkoviti menadžment za novo vrijeme
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Ekonomija - Menadžment
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj Mirta Lijović
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789531406161
ISBN10 9531406162
Godina 2009
Broj stranica 256
Format 24 cm
Prodajna cijena (Dobro stanje) 36,00 Kn Kupi

Pravilan i dobar menadžment jedini je način kako čovjek može postati uspješan, neka organizacija funkcionalna i društvo djelotvorno. Tema je ove knjige istraživanje zašto je tomu tako i što je potrebno da se to postigne. 
U knjizi Upravljati, stvoriti, živjeti autor upućuje na to što je pravilan i dobar menadžment i po čemu se on razlikuje od nepravilna i loša menadžmenta. Time se otvara najučinkovitiji i najbrži put k uspjehu i dobrom učinku, i to ne samo u gospodarskom već i u svim ostalim dijelovima društva. 
Pravilan menadžment tiče se svakoga jer u društvu više nitko ne može biti uspješan ako ne vlada bar temeljnim menadžerskim sposobnostima. Takva osoba u budućnosti neće moći pronaći posao. Svaka osoba mora biti sposobna biti menadžer bar samomu sebi. Poznavanje pravilnog menadžmenta može se, dakle, smatrati i životnom vrlinom. 
Današnje društvo dobar menadžment smatra najvažnijom sposobnošću kojom ćete sebe i druge potaknuti na uspjeh. A to će biti sve važnije i u budućnosti. Sve ovisi o toj sposobnosti: učinak, karijera, ugled, moć i prihodi iz čega onda proizlazi zdravlje, zadovoljstvo i ispunjen život – ne samo s gospodarskog stajališta već i onoga svih ostalih društvenih institucija. 
Pravilan je menadžment globalan, svugdje je u svijetu jednak. Svim organizacijama koje dobro funkcioniraju upravlja se na temelju istih načela. Stoga pravilan menadžment valja naučiti samo jednom, ali temeljito. Što bolje njime ovladate, više ćete prilika uspješno ostvariti i bolje ćete ga uporabiti u raznim situacijama.