Branko Žibret - Strateška nabava : put do ostvarenja međunarodne konkurentnosti

Strateška nabava : put do ostvarenja međunarodne konkurentnosti
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Ekonomija - Menadžment
Izdavač Mate
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789532460537
ISBN10 9532460535
Godina 2007
Broj stranica 188
Format 24 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Koja je uloga nabave u današnjim tvrtkama, koliko se ta uloga promijenila posljednjih godina, je li nabava strateški važna, koji su najrelevantniji organizacijski koncepti… U knjizi pred vama nastojat ćemo pronaći odgovore na ova i mnoga druga pitanja. Odgovori su prije svega namijenjeni hrvatskim menadžerima, ali menadžerima drugih zemalja, da bi poboljšali konkurentske pozicije svojih tvrtki korištenjem nabavne funkcije. Uloga nabave promijenila se u posljednjih dvadeset godina. U početku osamdesetih godina dvadesetoga stoljeća nabavni troškovi činili su 40% ukupnih rashoda tvrtke, danas su oni na razini 60% ukupnih rashoda.

Kratak sadržaj:
Predgovor autora i urednika 
Predgovor
Uvod
Nabava kao strateška funkcija 
Nabava je postala strateška funkcija,Efektivne strategije za nabavu s rezanjem troškova, Uspješnost nabave seže dalje od pukog rezanja cijena - uspješnost upravljanja mrežom dobavljača - ključni je element uspjeha, Koje konkretne rezultate možemo očekivati od inicijativa u nabavi)
Suvremena organzacija funkcije nabave
Glavna načela nabave, Stvaranje vrijednosti kao pokretač organizacijskog modela, Kako proces nabave definira organizacijski model, Model upravljanja nabavom, Mjerenje uspješnosti inaplaćivanje, Potpora sistemu i upravljanje talentom)
Specifična područja nabave u praksi
Nabava IT opreme i usluga, Nabava marketinških usluga i medijskog prostora,Nabava u logistici, Budućnost nabave - tehnologija i e-nabava, Nabava u javnom sektoru, pr. Austrije)
Najbolje prakse nabave u hrvatskim tvrtkama
Nabava u prehrambenoj industriji, Implementacija multifunkcionalnih uređaja - uštede i povećanje funkcionalnosti, Nabava u prehrambenoj ind., Nabava u industriji građevnog materijala - Nexe grupa)