Robert Heller, gl.ur. - Priručnik za menadžere : sve što morate znati o tome kako funkcioniraju poduzeće i njegov menadžment

Priručnik za menadžere : sve što morate znati o tome kako funkcioniraju poduzeće i njegov menadžment
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Ekonomija - Menadžment
Izdavač Profil
Prevoditelj Saša Stančin
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789532006216
ISBN10 9532006214
Godina 2003
Broj stranica 256
Format 21,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Nikada prije od menadžera se nisu očekivala tako opsežna i raznovrsna znanja. Još do nedavno menadžeri su se trebali baviti samo onim za što su se specijalizirali: financijama, marketingom, informacijskom tehnologijom, ljudskim potencijalima, i tako dalje. Teme izvan njihova područja trebali su poznavati drugi. Upravljanje je bilo podijeljeno na zasebne odjeljke - usprkos očiglednoj činjenici da ni jedan element nije mogao djelovati na zadovoljavajući način, a kamoli uspješno, bez suradnje s drugima.
Danas se na ovu odvojenost gleda kao na nešto umjetno, što samo sebi onemogućava uspjeh. Ako svaki proces mora početi od potrebe kupaca i završiti njihovim potpunim zadovoljstvom, svaki menadžer mora shvaćati načela i rad marketinga. Ako je "dodana vrijednost" još jedan imperativ, svaki menadžer mora shvaćati temeljne postavke financijskih mehanizama - stvaranje dobiti ili gubitka - koji tu vrijednost određuju. Ako se vrhunski rezultati postižu vrhunskim pokretanjem vrhunskih ljudi, svaki menadžer mora postati stručnjak za rukovanje i pomaganje "ljudskim potencijalima".