Vlado Brkanić - Hrvatski računovodstveni sustav : HSFI, MSFI, MRS, Tumačenja

Hrvatski računovodstveni sustav : HSFI, MSFI, MRS, Tumačenja
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Ekonomija - Financijsko računovodstvo
Izdavač RRIF PLUS
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532720372
ISBN10 9532720375
Godina 2010
Broj stranica 920
Format 24 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

S obzirom na to da su HSFI-i usklađeni sa zahtjevima MSFI-a, za očekivati je kako će vjerojatno doći i do izmjena zahtjeva u HSFl-ima, posebice u dijelu koji se odnosi na troškove posudbe i dr. Prateći propisi koji se odnose na računovodstvo, financijsko izvještavanje i reviziju sastavni su dio cjelokupnog praćenja tog dijela poslovanja i iz tog su razloga sastavni dio ove knjige.

Odbor za računovodstvene standarde u Londonu (IASB)jošje u prošloj godini donio standarde za mala i srednja društva (SMEs), EU ih nije prihvatila, pa je tako njihova buduća primjena kako u drugim zemljama, tako i u Republici Hrvatskoj upitna. Naime, mnogi smatraju kako SMEs standardi sadržavaju mnoge zahtjeve koji nisu primjenjivi za mala i srednja društva. Tako će devetogodišnji trud IASB možda na kraju jednostavno biti zaboravljen unatoč Činjenici što su mnogi s oduševljenjem prihvatili kvalitativnu klasifikaciju odnosno definiranje javne odgovornosti pri klasifikaciji malih i srednjih društava.

Ova je knjiga namijenjena svim računovođama, revizorima, poduzetnicima (trgovačkim društvima i obrtnicima dobitašima) i ostalim korisnicima financijskih izvještaja koji se u svom poslu svakodnevno susreću s računovodstvenim zahtjevima i propisima prilikom određivanja nastalih poslovnih događaja u knjigovodstvenim evidencijama kao i onima koji tek žele spoznati računovodstvenu problematiku.