Tatjana Tkačenko - Velika knjiga aktivnosti i vježbi za razvoj govora

Velika knjiga aktivnosti i vježbi za razvoj govora
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Edukacija djece
Izdavač Planet Zoe
Prevoditelj Ilona Posokhova
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789537685348
ISBN10 9537685349
Godina 2012
Broj stranica 135
Format 24 cm
Obavijest 14,86
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Svrha je ove knjige zabavnim aktivnostima poučiti djecu najvišoj funkciji govora - jasnom izlaganju vlastitih misli, te slikovitom i suvislom pripovijedanju.

Knjiga sadrži 140 zabavnih ilustriranih aktivnosti oblikovanih u igru. Zajedno one predstavljaju originalnu autorsku metodu razvoja logički povezanog govora u djece.

Sve su vježbe podijeljene u 10 blokova, ovisno o pomoćnom sredstvu (slika, shema, tekst, predmet) koje dijete koristi kao osnovu za sastavljanje priče.

Odabrali smo vježbe koje u djeteta predškolske i mlađe školske dobi (od 3 do 7 godina) pobuđuju interes, traže od njega značajnije mentalne napore, koje odlikuje višeslojnost i koje su maksimalno razvojno poticajne. Osim razvoja govora, vježbe omogućuju razvoj djetetova logičkog mišljenja, imaginacije, pažnje, pamćenja, spoznajne aktivnosti i kreativnih sposobnosti.

Zahvaljujući aktivnostima iz ove knjige, dijete će uz vaše vodstvo uspjeti ispričati oko 780 priča različitog stupnja složenosti.

Ako je razvoj govora u vašega djeteta uredan, ova će vam knjiga pomoći da usavršite njegove kreativne i verbalne sposobnosti, te povisite njegovu mentalnu dob.

Ako je vaš mališan tek na početku razvoja govora, odnosno ako ima određenih poteškoća na tom putu, vježbe iz ove knjige pomoći će vam da pravilno pratite i potičete njegov razvoj.

Svaki je blok vježbi podijeljen na 3 stupnja složenosti. Prvi stupanj sadrži vježbe koje ne traže od djeteta osobitu samostalnost i inicijativu. Na drugom stupnju u vježbama se pojavljuju elementi fantaziranja i kreativnosti. Vježbe trećega stupnja u cijelosti se temelje na poticanju djetetovih kreativnih sposobnosti, inicijative i mašte, odnosno traže da se iziđe iz uobičajenih okvira.

Tatjana Tkačenko je logoped praktičar s više od 40 godina iskustva rada s djecom. Više od 25 godina, uz praksu, radi na Moskovskom institutu za logopediju i piše priručnike koji roditeljima, odgojiteljima i stručnjacima pomažu u razvoju govora u djece.