Martina Valec-Rebić - Glagoljica za osnovce : priručnik za voditelje glagoljaških skupina

Glagoljica za osnovce : priručnik za voditelje glagoljaških skupina
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Edukacija djece
Izdavač Naklada Ljevak
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533036373
ISBN10 9533036370
Godina 2013
Broj stranica 130
Format 23,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Priručnik "Glagoljica za osnovce" nastao je nakon šestogodišnjega učenja i istraživanja, skupljanja materijala i ideja te suradnje s institucijama i pojedincima koji se bave istraživanjem i poučavanjem glagoljice, u namjeri da bude jednostavan i praktičan vodič učiteljima koji žele ući u čudesan svijet glagoljice.

Priručnik sadrži savjete za osnivanje i vođenje glagoljaške družine u kojoj će se učiti i istraživati o glagoljici, ali se i kreativno izražavati. Također donosi i prijedloge za javno predstavljanje svojega rada, suradnju s drugim glagoljaškim družinama i terensku nastavu.

U nastojanju da učitelju bude koristan, priručnik sadrži mnoštvo materijala koji se izravno mogu rabiti u nastavi. Na priloženome CD-u učitelji će pronaći plan i program rada, nastavne listiće, preglede, radne listove, slikokaze i igre.

"Priručnik Glagoljica za osnovce, kao pomoćno nastavno sredstvo za izbornu nastavu glagoljaške skupine, na jasan i razumljiv način, didaktički dobro promišljeno nastavnicima donosi metode obrade sadržaja iz područja glagoljične povijesti hrvatskoga jezika, književnosti i kulture. Priručnik donosi prijedlog tijeka nastavnih, učioničkih i izvanučioničkih aktivnosti u radu glagoljaške skupine, obilje nastavnih materijala te podsjetnik na temeljne sadržaje iz navedenoga područja. Utemeljen u praksi iz koje često crpi primjere i pozitivna iskustva, bit će bez sumnje vrlo konkretna i korisna pomoć voditeljima glagoljaških skupina.

Kako je područje izborne nastave s glagoljičnim temama vrlo slabo obrađeno metodičkom literaturom, a sve je veći interes u osnovnim i srednjim školama za prisutnost tih tema u nastavi, ovaj će priručnik zasigurno mnogim voditeljima glagoljaških skupina olakšati nastavnu praksu."
 
Jelena Vignjević, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu