Višnja Anić - Šarmantni lažljivac

Šarmantni lažljivac
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Edukacija djece
Izdavač Školska knjiga
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789530113077
ISBN10 9530113072
Godina 2003
Broj stranica 159
Format 27,5 cm
Obavijest 9,39
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Šarmantni lažljivac : dvojezični igrokazi za osnovnoškolske učenike : englesko-hrvatski = A charming liar : bilingual plays for young learners : English-Croatian

Dvanaest dvojezičnih igrokaza namijenjeno je osnovnoškolcima od 5. do 8. razreda. i njihovim nastavnicima za korištenje na satu engleskog jezika, a može poslužiti za zabavu i samostalno učenje. Osim što su poticajni za učenje engleskog i hrvatskog jezika, ovi igrokazi imaju i odgojni potencijal, te potiču na razmišljanje i raspravu. U prilogu su navedene neke od mogućih tehnika korištenja dvojezičnih knjiga u razredu i za samostalno čitanje / učenje kod kuće.

Iz sadržaja… 
THE FORTUNE TELLER/PROROČICA 
Kelly je nagovorila Emily i prijatelje da odu na razgovor proročici. Djeca su na dolasku zbunjena i žele pobjeći, no vrata se otvaraju i već je prekasno... Što su kod proročice doživjeli i kako sve to objasniti, pročitat ćete u ovom pomalo mističnom igrokazu. 

A CHARMING LIAR/ŠARMANTNI LAŽLJIVAC 
A CHARMING LIAR je simpatična pričica o dečku koji nije volio školu, ali je volio impresionirati djevojčice. Tako bi svašta izmišljavao, obećavao i - i naravno, odmah zatim zaboravljao na to. A djevojčice kao djevojčice - odlučile su ga promijeniti i podučiti da se život ne može graditi na lažima, da će izgubiti obitelj, prijatelje i ljude kojima je stalo do njega... 

SHE HATES ME/ONA ME MRZI 
Iva je uvjerena da je njezina nastavnica engleskoga Miss L. mrzi. Uzalud je njezini prijatelji uvjeravaju da nije u pravu... Miss L. smatra da Iva o njoj misli sve najgore... Na kraju se događa rasplet. 

BECAUSE YOU DESERVE IT/ JER VI TO ZASLUŽUJETE 
Djeca dobivaju zadatak danaprave projekt o televizijskim reklamama. Igrokaz otvara djeci oči za taj lažni svijet i potiče razgovor o toj temi. 

Ostali igrokazi 
I’M A FIGHTER/ JA SAM BORAC 
THE DANCING MAT/ PROSTIRKA ZA PLES 
THE MUSICAL PROJECT/ GLAZBENI PROJEKT 
A HELPLESS GUY/ BESPOMOĆNI MOMAK 
THE MAGIC OF THE CIRCUS RING/ MAGIJA CIRKUSKOG RINGA 
A DANGEROUS GAME/ OPASNA IGRA 
TEACHER MARIA/ UČITELJICA MARIA 
SHOCK THERAPY/ ŠOK TERAPIJA