David Deida - Put vrhunskog muškarca : duhovni vodič za ovladavanje izazovima žena, rada i seksualne žudnje

Put vrhunskog muškarca : duhovni vodič za ovladavanje izazovima žena, rada i seksualne žudnje
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Društvo & društvene znanosti - Psihologija
Izdavač Hena Com
Prevoditelj Nenad Maljković
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532590487
ISBN10 953259048X
Godina 2011
Broj stranica 189
Format 24 cm
Obavijest 7,97
knjiga nije dostupna Obavijesti me

David Deida istražuje najvažnija pitanja u životima muškaraca – od posla i obitelji, preko žena i intimnosti, do ljubavi i duhovnosti – i nudi praktičan vodič za muško življenje dosljednosti, autentičnosti i slobode.
Mnogi si muškarci postavljaju pitanja poput "Što žene zapravo žele? Kako biti dobar ljubavnik?", i nerijetko ostaju bez odgovora, a u sebe usađuju nepotrebnu nesigurnost. “Vrijeme je da nadiđemo ideal mačo mamlaza: sama snaga, a bez srca,” piše Deida. “Također je došlo vrijeme da nadiđemo ideal osjećajnog i brižnog mlakonje: samo srce, a bez snage.” 
"Put vrhunskog muškarca“ pred današnjeg muškarca stavlja pravi izazov, ali i nagradu – otkrivanje “jedinstva srca i snage” kroz potpuno izražavanje svijesti i ljubavi u beskrajnoj otvorenosti sadašnjem trenutku.
Na svjetskom glasu kao pronicljiv i provokativan, priznat kao jedan od duhovnih učitelja našeg vremena, autor uspješnica David Deida nastavlja revolucionarizirati duhovni i seksualni rast muškaraca i žena. Njegova učenja i radove o radikalno praktičnoj duhovnosti našeg doba svrstavaju među najautentičnije i najizvornije doprinose osobnom i duhovnom rastu ovoga vremena. Međunarodno je poznat zbog svojih jedinstvenih radionica o duhovnom rastu i svetoj intimnosti. 
Deida je oblikovao i razvio izuzetno učinkovit program transformativnih praksi koje zahvaćaju u duhovno buđenje uma, tijela i srca. Suosnivač je ustanove Integral Institute, a predavao je ili provodio istraživanja na Medicinskom fakultetu kalifornijskog sveučilišta u San Diegu, Kalifornijskom sveučilištu u Santa Cruzu, Državnom sveučilištu u San Jozeu, ustanovi Lexington Institute u Bostonu, te na Ecole Polytechnique u Parizu. 
Deida je širom svijeta poznat kao autor stotina eseja, zvučnih zapisa, knjiga, video snimki i članaka. Knjige su mu prevedene na dvadesetak svjetskih jezika i uvrštene u obaveznu literaturu na sveučilištima i na tečajevima koji se održavaju u crkvama i duhovnim centrima, a koriste se i kao priručnici u radu muških i ženskih grupa diljem svijeta. Smatraju ih jednim od najdubljih raspoloživih izvora informacija za stvarnu duhovnu preobrazbu.