Branimir Bilić - Zapisi savjesti : dnevnik tjeskobe

Zapisi savjesti : dnevnik tjeskobe
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Društvo & društvene znanosti - Politika
Izdavač Nakladni Zavod Globus
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789531672726
ISBN10 9531672725
Godina 2014
Broj stranica 343
Format 23,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Dnevnički zapisi o tmurnoj hrvatskoj zbilji u vremenima duhovne, moralne i gospodarske krize. Autora proganjaju društvene, političke i kulturne teme, a utjehu i predah predstavljaju zapisi o majci, ženi, zavičaju i vjeri. Tekstovi su ranije objavljeni u hrvatskim dnevnim i tjednim novinama.

U Zapisima savjesti autor je ostao dosljedan u svojim ljudskim i profesionalnim stavovima nastojeći ukazati na probleme koji još uvijek nisu riješeni u našem društvu. Zapisujući iz dana u dan ključne događaje tijekom 2012 i 2013, koji oblikuju ne samo autorovu egzistencijalnu, socio-kulturnu i duhovnu stvarnost nego i našu, ne libeći se otvarati i tabu teme naše zajednice Branimir Bilić poseže za različitim novinarskim i književnim žanrovima ne bi li, u ovom svojevrsnom dnevniku tjeskobe, ukazao na goleme probleme hrvatskog društva, na našu posvemašnju duhovnu i moralnu zapuštenost.

Vrijednost knjige ogleda se u autorovom nastojanju da, usprkos ravnodušnosti i posvemašnjoj duhovnoj i materijalnoj krizi, ukaže na pozitivne primjere kako je moguće i dalje funkcionirati u takvom okruženju, a da se ne izgubi dostojanstvo čovjeka i vjera u bolje društvo.