Grupa autora - Glosar kuhinjske i kulinarske terminologije romanskog podrijetla u splitskome dijalektu

Glosar kuhinjske i kulinarske terminologije romanskog podrijetla u splitskome dijalektu
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Društvo & društvene znanosti - Lingvistika i učenje jezika
Izdavač Hrvatsko-talijanska kulturna udruga Dante Alighieri
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789539919717
ISBN10 9539919711
Godina 2004
Broj stranica 129
Format 24 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Prvi dio knjige opisuje povijesne prilike u kojima je formiran splitski dijalekt, a drugi je glosar sa 467 pojmova splitskog dijalekta romanskog podrijetla s polja kuhinjske i kulinarske terminologije (gratakaža, žgvacet, kogo, kužina, cukar...). Ovaj rječnik ukazuje na povijesnu i tradicijsku vrijednost opisane materije i potrebu očuvanja sličnih korpusa od potpunog zaborava.