Ivan Enc - Posljednji mogući korak suvremene civilizacije

Posljednji mogući korak suvremene civilizacije
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Društvene znanosti
Izdavač Vlastita naklada
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789535702504
ISBN10 9535702505
Godina 2011
Broj stranica 70
Format 22 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 1,49 € Kupi

ZBOG ČEGA JE TREBALO NAPISATI OVU KNJIGU?
 

1. Što nam predstoje velike promjene koje dolaze sa toplotnim zagrijavanjem i novim klimatskim promjenama, sa velikim vrućinama i posebno velikom količinom oborina.Pri tom je posebna opasnost od mogućeg nedostatka pitke vode.

 


2. Što suvremeno oružje i druga tehnička sredstva za rat i razaranje, sve ozbiljnije ugrožavaju opstanak cijele civilizacije  na Zemlji.

 


3. Što se cjelokupna proizvodnja materijalnih dobara odvija sa sve kraćim vijekom trajanja, pa se još preostala prirodna bogatstva ubrzano pretvaraju u otpad ili smeće.

 


4. što se broj ljudi na Zemlji stalno povećava, a kvalitetne površine  na cijelom planetu sve lošije održavaju i zagađuju.

 


5. Što se gotovo ništa ne poduzima za zaštitu i čuvanje onih prirodnih dobara, koje će biti potrebne generacijama koje dolaze, prije svega atmosfere,  koja se svakim satom sve više puni i zagađuje nezdravim i štetnim plinovima.

 


6. Što se odgojem, obrazovanjem i medijima, ne otkriva prava  istina o čovjeku i njegovoj patologiji uma, koji dovodi do sve veće destrukcije prirode i života, u društvu u kojemu se sada nalazimo.

 


7. Što ne postoji dovoljno razmišljanja o zaštiti od opasnosti, ne samo onih koje dolaze iz svemira, nego i onih koje se javljaju na samoj površini Zemlje, kao što su poplave, potresi, oluje, nedostatak hrane i slično.