| Žanr | Stručna literatura - Znanje - Učenje - Društvene znanosti |
| Izdavač | Sandorf |
| Prevoditelj | Ana Grbac ... et al. |
| Vrsta uveza | Nepoznato |
| ISBN13 | 9789537715069 |
| ISBN10 | 953771506X |
| Godina | 2011 |
| Broj stranica | 152 |
| Format | 20 cm |
| Obavijest | knjiga nije dostupna Obavijesti me |
„Govoriti o mediteranskoj prehrani (u jednini) svojevrsna je metafizička apstrakcija koja zanemaruje krajnju razovrsnost okolnosti koje je sama geografija, a da ne spominjemo povijest, stvorila u regijama kao što su, na primjer, Provansa i Libanon, Tunis i Dalmacija, Sicilija i Egipat. Mnogi faktori koji tvore takozvanu mediteransku prehranu rezultat su nedavnih kulturnih razmjena između svijetskih kontinenata i regija. Azija i Amerika, kao i Afrika i Europa, bile su presudne u određivanju obilježja prehrambenog sustava koji ustaljeno nazivamo mediteranskim.“