Marq de Villiers - Taj opasni svijet

Taj opasni svijet
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Društvena ekologija
Izdavač Škorpion
Prevoditelj Nebojša Buđanovac
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532890358
ISBN10 9532890351
Godina 2011
Broj stranica 342
Format 23,5 cm
Obavijest 17,43
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Taj opasni svijet : prirodne nedaće, katastrofe koje je prouzročio čovjek i budućnost preživljavanja ljudske vrste

Katastrofe - što možemo učiniti?
Cunamiji, zemljotresi, vulkani, uragani, pandemije, kozmička zračenja, gama udari iz svemira, komete koje se sudaraju i asteroidi - sve to zabrinjavalo nas je s vremena na vrijeme, ali sada je postalo pozadinska buka naše kulture. Jesu li prirodne katastrofe zaista vjerojatnije i češće nego što su bile prije? Pogoršavaju li se stvari? Gube li se granice između prirodnih katastrofa i onih koje je izazvao čovjek? Jesmo li mi dio problem? Ako je tako, što možemo učiniti u vezi tog?
U knjizi Taj opasni svijet, pisac koji je dobio Nagradu generalnog guvernera Marq de Villiers istraživao je ta pitanja u trenutku u kojem postoji velika potreba za razumijevanjem opasnosti s kojima se susrećemo, za djelovanjem na način koji neće pogoršati stvari, i za time da se pripremimo najbolje što možemo za neizbježne katastrofe.
U vezi nekih prirodnih kataklizami ne možemo učiniti ništa, ali u vezi nekih drugih možemo učiniti mnogo toga.
Taj opasni svijet pomaže nam da shvatimo što je što, i iznosi neke provokativne ideje za ublažavanje štet koju takve kataklizme mogu izazvati nama i našem svijetu.
Taj opasni svijet je briljantan i izazovan pogled na stvari koje slijede, i na stvari koje možemo učiniti kako bismo utjecali na svoju budućnost.