Grupa autora - Vremeplovom do mature : priručnik za pripremu državne mature iz Hrvatskoga jezika

Vremeplovom do mature : priručnik za pripremu državne mature iz Hrvatskoga jezika
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Državna matura
Izdavač Profil Klett
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789538122026
ISBN10 953812202X
Godina 2017
Broj stranica 412
Format 24 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Pripremite se za uspješno polaganje ispita iz Hrvatskoga jezika na državnoj maturi i upišite željeni fakultet uz priručnik Vremeplovom do mature.

Priručnik Vremeplovom do mature, autorskog tima predvođenog dr. sc. Dragicom Dujmović Markusi, pisan je za obje ispitne razine – višu i osnovnu, a sastavljen je od triju velikih cjelina. Prvim dvjema, Književnost i Hrvatski jezik, pripremite se za polaganje ispita, a trećom cjelinom – Školski esej služite se za pisanje školskoga eseja. Cjeline su istovremeno i povezane: pri pisanju školskoga eseja potrebni su vam književni sadržaji za analizu djela, a jezični sadržaji za pismeno izražavanje.

Kako biste provjerili svoje znanje, nakon svake cjeline očekuje vas test sastavljen od 25 pitanja. Na taj ćete način brzo provjeriti usvojenost gradiva i kojim se sadržajima treba vratiti i naučiti ih.

Na kraju priručnika nalazi se ogledni ispit od 80 pitanja, baš kao na državnoj maturi, kojim se provjerava usvojenost književnih i jezičnih sadržaja, a odgovori na pitanja nalaze se na kraju priručnika.