Tatjana Doračić, Marijana Togonal - Analiza 555 zadataka iz hrvatskog jezika na državnoj maturi

Analiza 555 zadataka iz hrvatskog jezika na državnoj maturi
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Državna matura - Priprema za maturu
Izdavač Alfa
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789532977462
ISBN10 9532977465
Godina 2014
Broj stranica 215
Format 27,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Priručnik za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika namijenjen je učenicima gimnazija i strukovnih škola koji se pripremaju za državnu maturu - za višu i osnovnu razinu. 
Njegova je osobitost u tome što autorice analiziraju jezična pitanja s dosadašnjih državnih matura, ojašnjavaju odgovore i oblikuju nova pitanja kojima učenik ponavlja jezične pojmove i sadržaje. 
Priručnik ima pet cjelina: Pravopis usklađen s Hrvatskim pravopisom Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje), Fonetika i fonologija, Morfologija, Sintaksa i Leksikologija. Ukupno je 555 pitanja koja obuhvaćaju pojmove i sadržaje koje je, prema Ispitnom katalogu iz Hrvatskoga jezika, potrebno znati za državnu maturu.
U priručniku je i kôd za pristup mrežnoj stranici (www.hrvatski.alfa.hr) na kojoj se nalazi e-knjiga Pregled povijesti književnosti (pregled književnopovijesnih razdoblja, pisaca i njihvoih djela: od književnosti starih naroda do postmodernizma) s kratkim filmovima i kvizovima za provjeru znanja. Rješavajući kvizove, učenik odmah dobiva povratnu informaciju o točnosti svojih odgovora, a kratki filmovi omogućuju mu lakše usvajanje književnopovijestnih sadržaja.