| Žanr | Stručna literatura - Znanje - Učenje - Biotehničke znanosti | 
| Izdavač | Hrvatsko agronomsko društvo | 
| Prevoditelj | - | 
| Vrsta uveza | Tvrdi | 
| ISBN13 | 9789536485055 | 
| ISBN10 | 9536485052 | 
| Godina | 1997 | 
| Broj stranica | 320 | 
| Format | 25 cm | 
| Obavijest | 7,70 knjiga nije dostupna Obavijesti me | 
U knjizi se obrađuju osnovni elementi o uvjetima i biljnim hranivima potrebnim za biljnu proizvodnju, zatim zajednička svojstva žitarica, biološka svojstva žitarica i polijeganje žitarica.Uvršten je opis važnijih ratarskih i krmnih kultura, a opširnije i detaljnije obrađuju se najvažnije kulture, i one koje se najviše uzgajaju u Hrvatskoj.Navedena su konkretna upozorenja i upute važne za uzgoj svake kulture u određenim agroekološkim uvjetima, na određenom tlu i uz druge čimbenike koji utječu na realizaciju uspješne proizvodnje.