Žanr | Stručna literatura - Znanje - Učenje - Biotehničke znanosti |
Izdavač | Hrvatsko agronomsko društvo |
Prevoditelj | - |
Vrsta uveza | Tvrdi |
ISBN13 | 9789536485055 |
ISBN10 | 9536485052 |
Godina | 1997 |
Broj stranica | 320 |
Format | 25 cm |
Obavijest |
7,70 knjiga nije dostupna Obavijesti me |
U knjizi se obrađuju osnovni elementi o uvjetima i biljnim hranivima potrebnim za biljnu proizvodnju, zatim zajednička svojstva žitarica, biološka svojstva žitarica i polijeganje žitarica.Uvršten je opis važnijih ratarskih i krmnih kultura, a opširnije i detaljnije obrađuju se najvažnije kulture, i one koje se najviše uzgajaju u Hrvatskoj.Navedena su konkretna upozorenja i upute važne za uzgoj svake kulture u određenim agroekološkim uvjetima, na određenom tlu i uz druge čimbenike koji utječu na realizaciju uspješne proizvodnje.